Ronaldinho: Za mene nema dileme, Messi je najbolji

Slavni Brazilac birao najboljeg

Ronaldinho: Za mene nema dileme, Messi je najbolji

Edmir Škorić

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho otkrio je ko je za njega najbolji igrač svijeta.

"To je stvar ukusa", odgovorio je Ronaldinho na pitanje Ronaldo ili Messi, pa je nastavio:

"Nikada nisam gledao nogomet svih 90 minuta, gledam odlične trenutke, golove, to je ono što smatram nogometom. Ponekad vam ide dobro, ponekad i ne, ali to je nogomet", rekao je nekadašnji as Barcelone.

Onda je ipak prelomio i rekao da je Messi najbolji.

"On je najbolji u historiji, bez sumnje. Niko nije uradio ono što je uradio Messi. Nadam se da će igrati još 20 godina, oni koji vole nogomet žele da što duže potraje. Mislim da niko neće moći da bude desetka Barce nakon što on ode", poručio je Brazilac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Za mene to nije pitanje ko je potpuniji, to je pitanje ukusa, više mi se sviđa Messijev stil, on ima sve. Ja volim takav nogomet, neko možda i ne", poručio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi