Messijeva čarolija riješila derbi, vjerovatno i sezonu
Atletico na Nou Campu nije pokazao ništa, dok Barcelona po ko zna koji put slavi genijalnog Argentinca.

Barcelona bolja od Atletica za komotnih +8

Messijeva čarolija riješila derbi, vjerovatno i sezonu

Barcelona je u 27. kolu La Lige na svom terenu ugostila Atletico Madrid protiv kojeg je slavila sa minimalnih, ali u potpunosti zasluženih 1:0 i to zahvaljujući novom genijalnom pogotku Lea Messija iz 26. minute.

Uoči velikog derbija, koji je okarakterisan i kao utakmica sezone, Barca je imala pet bodova prednosti u odnosu na rivale iz Madrida. Bilo je jasno da bi Katalonci trijumfom napravili ogroman korak ka tituli, pa je motivacija fudbalera Barcelone pred domaćim navijačima bila ogromna. Atleticu je, na neki način, odgovaralo sve osim poraza kako bi makar zadržao realne nade da može prestići Barcelonu i osvojiti titulu, ali se ta priča najvjerovatnije završava nakon gubitka bodova na Nou Campu.

Od utakmice se više očekivalo. Nije bila baš bogata spektakularnim potezima i velikim šansama, ali je Messijev gol iz slobodnog udarca bio sasvim dovoljan Barceloni da pobijedi i ispuni svoj primarni cilj.

Messi je u 26. minuti zabio za 1:0 i to je bio njegov 24. gol u ovoj sezoni La Lige, a ukupno već 600. u karijeri. GOL POGLEDAJTE OVDJE. Do kraja poluvremena, šansu za 2:0 imao je Coutinho, ali nije bio precizan.

U drugom poluvremenu, Barcelona je rutinski kontrolisala situaciju na terenu i u nekoliko prilika bila blizu da udupla prednost. Prijetili su Suarez, Busquets i Messi, ali se rezultat nije mijenjao.

Atletico Madrid praktično nije imao niti jednu pravu priliku na današnjoj utakmici, pa ne bi bilo ni zasluženo da su došli do jednog ili sva tri boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barceloni je ovo bila 21. pobjeda u ovoj sezoni i sada ima 69 bodova. Atletico ostaje na drugom mjestu, ali ponovo ima velikih -8 što će biti teško nadoknadivo u preostalih 11 kola do kraja sezone. Zanimljivo, Atleticu je ovo bio tek drugi poraz u ovoj sezoni La Lige, a i prvi su doživjeli u Barceloni ali od Espanyola u decembru prošle godine, kada je također bilo 1:0.

La Liga, 27. kolo:
Barcelona - Atletico Madrid 1:0 (Messi 26')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti