Simeone vjeran udarnim zvijezdama, Valverde pojačanja ostavio na klupi

Barcelona dočekuje Atletico

Simeone vjeran udarnim zvijezdama, Valverde pojačanja ostavio na klupi

Barcelona i Atletico Madrid s početkom od 16:15 sati igraju veliki derbi 27. kola La Lige koji bi se mogao nazvati i derbijem kompletne sezone.

Barca pred ovaj meč ima pet bodova prednosti nad Atleticom i s današnjom pobjedom bi napravila ogroman korak ka tituli, dok bi Jorgandžije eventualnim trijumfom učinili špansko prvenstvo izuzetno zanimljivim.

Treneri Barcelone i Atletico Madrida odabrali su startne postave za duel na Nou Campu. Diego Simeone nije puno taktizirao i ukazao je povjerenje svojim standardnim fudbalerima, dok je Ernesto Valverde napravio par iznenađenja. Ljetna pojačanja Ousmane Dembele i Paulinho ostali su na klupi, a Philippe Coutinho je starter.

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Pique, Roberto, Coutinho, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid: Oblak, Filipe Luis, Godin, Gimenez, Vrsaljko, Niguez, Thomas, Gabi, Koke, Griezmann, Costa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi