Messijeva izjava se neće svidjeti Neymaru

Argentinac se oglasio

Messijeva izjava se neće svidjeti Neymaru

E. Čaušević, foto: EPA

Argentinski fudbaler Lionel Messi konačno je završio sagu oko novog ugovora koji je jučer potpisao s Barcelonom do ljeta 2021. godine.

Messi je mjesecima pregovarao s čelnim ljudima Barcelone, ali je na kraju uspio da pronađe zajednički jezik i potpiše novi ugovor. Katalonski klub je u novu sezonu ušao sa nekoliko izmjena u sastavu, a sigurno najznačajniji bio je odlazak Neymara u PSG.

Umjesto njega stigao je Ousmane Dembele koji se odmah povrijedio, pa je Ernesto Valverde primoran da se oslanja na neke druge igrače u napadu. Odlazak Neymara otvorio je dosta više prostora za Messija, ali i Suareza. Argentinac vjeruje da je Barcina igra postala bolja nakon što je Neymar odlučio da napusti klub.

"Neymarov odlazak nas je primorao da promijenimo način igranja. Izgubili smo nevjerovatnog igrača što se tiče ofanzive, ali smo se poboljšali u defanzivi nakon toga. Trenutno imamo najjače oružanje što se tiče veznog reda. Moramo naći neki balans između svega toga kako bi u defanzivi bili još jači", rekao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi