Messijeva kretnja po terenu jučer je bila Barcin najveći problem

Nije bio nešto zainteresovan za igru

Messijeva kretnja po terenu jučer je bila Barcin najveći problem

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone jučer su uz dosta muke upisali pobjedu na gostovanju kod Real Sociedada (2:1) u meču četvrtog kola španske La Lige.

Sociedad je na samom otvaranju utakmice stigao do prednosti od 1:0 i domaći su odličnom igrom čuvali prednost. U drugom poluvremenu Sociedad je mogao riješiti pitanje pobjednika jer su imali nekoliko zicera, ali ovaj put nisu imali rješenje za Ter Stegena. To im se osvetilo u svega tri minute jer je Barca uspjela postići dva gola i doći do preokreta.

Jednu od lošijih utakmica u posljednje vrijeme odigrao je Lionel Messi koji je u nekoliko navrata bio nevidljiv na terenu. Argentincu kao da se nije igralo jučer, a to najbolje pokazuje njegova kretnja po terenu. Messi se šetao na polovini Sociedada, a kada su gosti imali napad lagano se vraćao prema centru.

Jasno je da ovo pravi veliki problem u defanzivi Barcelone jer vrlo često iza leđa protivnika ostaju Messi i Luis Suarez što otvara prostor protivničkim timovima. Koliko je Messi jučer bio nezainteresovan najbolje pokazuje fotografija njegovog kretanja iako je na kraju dobio poprilično solidnu ocjenu za svoj nastup na novoj Anoeti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

ljiljan
Nije on bio nezainteresovan vec je vezni red bio izuzetno los, bez zadnjeg veznog (Busquets) i bez ijednog kreativca te se on morao vracat nazad po loptu i radit njihov posao
13 8
Babo
Inače Messi stalno igra odbranu i vraca se nazad da brani prostor....aaaa ne prosipaj se majke ti
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi