Messiju tromjesečna suspenzija!
Foto: EPA

Koštale ga izjave

Messiju tromjesečna suspenzija!

Fudbalska federacija Južne Amerike (CONMEBOL) izrekla je suspenziju argentinskom fudbaleru Lionelu Messiju.

Zvijezda Barcelone je nakon ispadanja Argentine sa Copa Amerike optužila CONMEBOL za korupciju i privilegovanje Brazila, a takav skandal, kako se i očekivalo, nije prošao nekažnjeno.

Kalkulisalo se kako Messiju (32) slijedi 'drakonska' kazna, možda čak i dvogodišnja suspenzija, ali argentinski fudbaler je na kraju prošao praktički bez većih posljedica. Kažnjen je s tek tri mjeseca suspenzije i propustit će tri naredne prijateljske utakmice koje će Argentini odigrati protiv Čilea, Meksika i Njemačke u septembru i oktobru.

Također, u kasu CONMEBOL-a će morati uplatiti i svotu od 50.000 dolara.

Veliku ulogu u tome što nije dobio dvogodišnju suspenziju odigralo je to i što se Messi ispričao za izjave koju je dao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi