Zbog klauzule lojalnosti Arsenal Ozilu isplatio malo bogatstvo

Ne igra od marta

Zbog klauzule lojalnosti Arsenal Ozilu isplatio malo bogatstvo

Admin Čaušević

Mesut Ozil ne igra od marta, nije stavljen na listu igrača za Europa ligu, a rizikuje da ne bude prijavljen i za mečeve Premiershipa. 

Ipak, bez obzira na sve to Ozil je sebi osigurao pravo malo bogatstvo zahvaljujući klauzuli lojalnosti iz njegovog trenutnog ugovora.

The Athletic izvještava da je Nijemac turskog porijekla bogatiji za 8.8 miliona eura. Radi se o beneficiji koja je Ozilu zagarantovana u trenutku potpisa ugovora s Arsenalom.

Topnici su tada htjeli da se osiguraju da ostanak bivšeg člana Elfa bude što duži, međutim vrijeme je pokazalo da je to bio potpuno pogrešan potez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moja pozicija je jasna. Dat ću sve od sebe za ovaj klub do posljednjeg dana ugovora. Ovakve situacije me samo čine jačim. U prošlosti sam pokazao da se mogu vratiti u tim, to ću uraditi ponovo", kazao je Ozil u augustu.

Uspio se vratiti ili ne Ozil će sigurno nastaviti primati 350.000 funti sedmično do jula sljedeće godine, a račun će mu biti bogatiji i za skoro 9 miliona zahvaljujući klauzuli lojalnosti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi