Ozil ismijavao Tottenham nakon poraza u finalu

Nijemac isprozivao Pijetlove

Ozil ismijavao Tottenham nakon poraza u finalu

S. Grebović

Bivši igrač Arsenala danas nosi dres Fenerbahcea, ali očigledno da mu je klub sa Emirata i dalje u srcu.

U nedelju je odigran finalni susret Liga kupa između Tottenhama i Manchester Cityja u kojem su Građani slavili sa minimalnih 1:0.

Gol odluke postigao je stoper Cityja Aymeric Laporte koji je bio najviši u skoku nakon kornera i tako pogodio mrežu Llorisa.

Pijetlove je sa klupe predvodio Ryan Mason nakon što je prošle sedmice 'nogu' dobio Jose Mourinho poslije serije loših rezultata.

Kao što to obično biva, navijači Arsenala su se najviše naslađivali porazu svog najvećeg rivala, a bivši igrač ovog kluba Mesut Ozil otišao je korak dalje.

Njemački veznjak je poraz Tottenhama obilježio uz kratku poruku na Twitteru "Ostaje prašnjavo", čime je jasno aludirao na praznu vitrinu trofeja Pijetlova.

Tottenham je posljednji trofej osvojio još 2008. godine kada je u finalu upravo Liga kupa slavio protiv Chelseja sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mesut Ozil je u dresu Arsenala odigrao ukupno 254 utakmice u svim takmičenjima i postigao je 44 gola te upisao 77 asistencija. Pored Arsenala, nosio je dresove Real Madrida, Werdera, Schalkea i Rot-Weiss Essena u kojem je počeo svoju igračku karijeru.

Sa reprezentacijom Njemačke se 2014. godine okitio titulom prvaka svijeta u Brazilu, a sa Pancerima je četiri godine ranije osvojio i bronzanu medalju na Mundijalu u Južnoj Africi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi