Ne prestaju poniženja za Mesuta Ozila: Danas je stiglo novo nakon kojeg bi trebao da se zamisli
Foto - EPA

Jorge Jesus ga prekrižio

Ne prestaju poniženja za Mesuta Ozila: Danas je stiglo novo nakon kojeg bi trebao da se zamisli

M. Šljivak

Njemački fudbaler Mesut Ozil (33) saznao je katastrofalnu odluku za svoju karijeru.

Novi trener Fenerbahčea Jorge Jesus saopštio je danas kako ne računa na usluge iskusnog fudbalera i za njega neće biti mjesta u njegovoj ekipi u sezoni koja je ispred nas.

Ovo je svakako težak udarac za Ozila koji je u martu ove godine izbačen iz tima zbog sukoba s tadašnjim trenerom Ismailom Kartalom. Oduzet mu je i broj 10 i nije odigrao nijedne minute do kraja prvenstva.

Sada je njemački fudbaler saznao nove loše vijesti. Ni Jorge Jesus ne računa na njega i jasno mu je poručeno da nije u planovima.

Ozil je u Fenerbahče stigao u januaru 2021. godine. Međutim, nije previše pokazao i u 37 nastupa postigao je devet golova.

Mesut Ozil: "Ne idem iz Fenerbahčea"

Mesut Ozil je prije nekoliko dana saopštio kako ne želi otići iz Fenerbahčea bez obzira na sve što se događa.

Oglasi

Jasno je poručio da u njegovim mislima postoji samo ovaj klub i da nigdje drugo ne želi igrati.

"Ispunio sam životni cilj kada sam potpisao ugovor s Fenerbahčeom. Ovaj klub je moja ljubav iz djetinjstva i igrao sam za njega pola godine i bez plate", rekao je Ozil i nastavio je:

"Još jednom ću ponoviti. Neću nigdje drugo završiti karijeru osim u Fenerbahčeu. Dok imam ugovor, želim da posljednju kap znoja dajem za ovaj dres. Odluka je jasna i konačna".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Spreman je Ozil da čeka svoju trenutak.

"Ako rukovodstvo kluba donese odluku da me ne treba, ja ću to poštovati. Međutim, i dalje ću naporno raditi i bit ću spreman. Kao što uvijek govorim, najbitniji je Fenerbahče", saopštio je Ozil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije