Umjetnik se vratio: Ozil je opet izveo magiju svojim "odskočnim udarcem"

Sjajan gol

Umjetnik se vratio: Ozil je opet izveo magiju svojim "odskočnim udarcem"

Admin Čaušević

Iako mu je karijera u slobodnom padu Mesut Ozil je fudbalski velemajstor i rijetko koji igrač može s njim u istu rečenicu po pitanju tehnike. 

Ozil je posljednjih godina naglo nestao sa scene, pao je u drugi plan u Arsenalu, više je sjedio na tribinama, nego što je bio na terenu. Izlaz je pronašao u Fenerbacheu.

Nakon što je proveo osam godina u Londonu odlučio je da ispuni majčinu želju te jednog dana zaigra u Fenerbahceu, to se desilo u januaru.

Iako početak nije bio obećavajući, čini se da je svjetski prvak s Njemačkom počeo da pronalazi sebe te u posljednje vrijeme pruža sasvim dobre partije.

Nijemac turskih korijena je protiv Gazientespora podsjedio na svoje najbolje dane i čuveni "odskočni" udarac. Izašao je sam pred golmana i na izgled ga rutinski lobovao. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje.

Međutim, poznato je da Ozil prvo loptu udara od pod tako da ona odskoči te preskoči golmana i dobije dodatno ubrzanje. Svoj šut je objasnio u prošlosti.

"Ako idem sam prema golu, a golman tako skače, ponekad ako ga lobuješ, defanzivac može stići izbaciti loptu", rekao je sjajni veznjak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ako 'tapnete' loptu ići će sporo prema golu, ali ako to uradite ovako to je i dalje lob, ali mnogo brži. Lopta dobije brzinu da preskoči golmana", objasnio je on.

Ovaj revolucionarni potez izvodi već godinama, međutim za mnoge je ostao neprimjećen, ali je činjenica da ga niko ne zna napraviti kao Ozil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi