Mesut Ozil za "male pare" kupuje klub u Turskoj?

U pitanju je trećeligaš

Mesut Ozil za "male pare" kupuje klub u Turskoj?

Eldar Ganibegović

Fudbaler Fenerbahčea Masut Ozil došao je na zanimljivu poslovnu ideju.

Kako navodi njemački "BILD", bivši reprezentativac Njemačke planira kupiti Corum FK koji se takmiči u trećem rangu turskog fudbala.

Klub je osnovan 2015. godine, a ambicije ove sezone su plasman u drugu ligu i za sada im i ne ide tako loše, s obzirom na to da se nakon 19 kola nalaze na 6. poziciji s 34 osvojena boda, isto koliko ima i peti Sivas Belediye. 

Podsjetimo, prvoplasirani će ostvariti direktan plasman u viši rang, dok će ekipe od drugog do petog mjesta igrati play-off.

Što se tiče Ozilove kupovine ovog kluba, aktuelni vlasnik navodno želi 20 miliona turskih lira, što je negdje oko milion i tristo hiljada eura i taj iznos Ozilu ne bi trebao predstavljati problem.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ozil bi kupovinom kluba krenuo stopama svog bivšeg saigrača iz Real Madrida, Marcela, koji je nedavno kupio portugalskog drugoligaša Mafru, a od ranije je već i vlasnik brazilskog niželigaša Azuriza.

Podsjetimo, od januara 2021. godine Ozil je član Fenerbahčea u koji je stigao iz Arsenala, a ove sezone je za velikana iz Istanbula na 20 utakmica u svim takmičejima postigao osam golova i dodao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi