Ozilov novi klub je pravo iznenađenje

Raskinuo s Fenerbahceom

Ozilov novi klub je pravo iznenađenje

A. Čaušević

Mesut Ozil više nije član Fenerbahcea izvještavaju turski mediji.

Iskusni veznjak se Fenerbahceu priključio u januaru 2021. godine, u međuvremenu je skupio 36 nastupa, a na kraju sezone pao je u nemilost stručnog štaba.

Ismail Kartal je Nijemca turskog porijekla prekižio zbog manjka fizičke spreme, a ni dolazak Jorgea Jesusa nije promijenio njegov status u ekipi.

Nakon raskida ugovora Ozil neće dugo biti bez kluba, a turski mediji javljaju da će ubrzo postati član Istanbul Basaksehira.

Bivši veznjak Arsenala i Reala je namjeravao karijeru okončati u Fenerbahceu, ali to neće biti slučaj te će fudbal nastaviti igrati negdje drugo.

Inače, Ozil je već ranije odlučio da će se nakon okončanja karijere okrenuti esportu, što je potvrdio i njegov menadžer Erkut Sogat.

"Već lagano ulazi u svijet esporta i dosta prati i igra videoigrice. Kako sam shvatio on u budućnosti želi da se bavi time", rekao je Sogat i dodao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"On je u tome jako dobar, igra dosta Fortnite i ne trebate biti iznenađeni ukoliko se uskoro počne profesionalno baviti time. Ima svoj tim 'M10 Esports' i okupio je jako dobru ekipu. Ima gamersku kuću u Njemačkoj i vidi se koliko voli to".

Dok je bio na vrhuncu karijere Ozil je bio među najboljim organizatorima igre, krasile su ga odlična tehnika i vizija te je u svakom timu gdje je igrao nosio status ''kralja asistencija."

Top Komentari

davide.azzurri
Znaci igrice su mu dohakale.
4 1
user1651398816
Sljedeca destinacija tuzla city
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi