Ako ga Fener ponovo iznevjeri Ozil će otići u penziju, a njegova nova karijera će biti šok za sve

Nijemac ima jasan plan

Ako ga Fener ponovo iznevjeri Ozil će otići u penziju, a njegova nova karijera će biti šok za sve

E. Čaušević

Njemački veznjak Mesut Ozil nije zadovoljan svojim statusom u Fenerbahčeu i navodno sve više razmišlja o tome da završi svoju igračku karijeru.

Ovaj 33-godišnjak u Fener je došao početkom 2021. godine iz Arsenala, ali u turskom klubu mu ne ide kako je planirao. Ozil nije baš standardan u ekipi Fenerbahčea i čini se da se to neće promijeniti ni u novoj sezoni.

Turski mediji pišu da se Ozil nije uspio nametnuti u prvoj ekipi Fenera dok je trener bio Ismail Kartal, a dolaskom Jorgea Jesusa nadao se da bi se to moglo promijeniti.

Međutim, Jesus je nakon dolaska u Fenerbahče izjavio da vjeruje da je Ozilovo vrijeme već prošlo i da će šansu dati nekim mlađim igračima iako Nijemac s ovim klubom ima ugovor na još dvije godine.

Zbog toga su se pojavile informacije da Ozil čak razmišlja o završetku svoje karijere, te da bi mogao iznenaditi sve izborom svoje nove karijere.

Njegov agent Erkut Sogat izjavio je da nije nemoguće da Ozil završi ovog ljeta karijeru ukoliko ga Jesus otpiše u Fenerbahčeu. Također, otkrio je i čime njemački igrač želi da se bavi kada okači kopačke o klin.

"Mislim da više neće igrati fudbal u nekom drugom klubu. Kada završi u Fenerbahčeu to će biti to za Ozila. Već lagano ulazi u svijet esporta i dosta prati i igra videoigrice. Kako sam shvatio on u budućnosti želi da se bavi time", rekao je Sogat i dodao.

"On je u tome jako dobar, igra dosta Fortnite i ne trebate biti iznenađeni ukoliko se uskoro počne profesionalno baviti time. Ima svoj tim 'M10 Esports' i okupio je jako dobru ekipu. Ima gamersku kuću u Njemačkoj i vidi se koliko voli to".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ozil s Fenerbahčeom ima ugovor do ljeta 2024. godine i na početku priprema trebalo bi biti jasnije da li će Jorge Jesus računati na njega ili će njemački veznjak biti primoran da raskine ugovor i posveti se svojoj novoj karijeri u gamerskom svijetu.

Top Komentari

Turgut2
Znaci sad znamo zasto mu karijela pala zadnjuh godina igrala konjina video igre kao dijete neko
1 1
Alpasinacxx
Za to vrijeme Modrić sa 37 osvaja LP i potpisuje noi ugovor. Ibraka sa 41 god osvaja Seriju a i sa operacijom koljena pred novim ugovorom, Ozil sa 33 prelazi na esports...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi