Selimović i Smajić blizu prelaska u Metalleghe?

Pojačava se novi član Premijer lige BiH

Selimović i Smajić blizu prelaska u Metalleghe?

Dino Kurbegović

Nogometaši Metalleghe BSI novi su članovi Premijer lige, nakon što su u prošloj sezoni u posljednjem kolu obezbijedili prvo mjesto i osigurali historijski plasman u najviši rang.

Lijepa sportska priča iz Jajca želi se nastaviti u narednom periodu, tako da klub ne želi da se u Premijer ligi BiH zadrži samo jednu sezonu. Kostur ekipe je ostao na okupu, trener Nermin Bašić se zahvalio šestorici igrača, te su oni slobodni u potrazi za novom sredinom.

Kako saznaje SportSport.ba klub iz Jajca je blizu dovođenja dvojice iskusnih i veoma kvalitetnih igrača, koji bi sigurno za ovaj klub bili velika pojačanja. Riječ je o 33-godišnjem Vernesu Selimoviću, kojem je istekao ugovor s Čelikom, te 31-godišnjem Sulejmanu Smajiću iz Olimpica, koji je također nakon kraja sezone postao slobodan igrač.

Ovi igrači bi se do kraja sedmice trebali priključiti ekipi, te potpisati ugovore za narednu sezonu. Interesantno da su Selimović i Smajić zajedno igrali u Željezničaru, kada je klub s Grbavice harao Premijer ligom.

Selimović koji nastupa na poziciji krilnog napadača ima tri osvojene titule prvaka države sa Zrinjskim i Željezničarom, dok Smajić koji također igra na obe krilne pozicije ima jednu titulu osvojenu s klubom s Grbavice i trofej Kupa s Olimpicom prije dvije sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prošloj sezoni Selimović je u dresu Čelika nastupio 20 puta uz četiri gola i četiri asistencije na svome kontu, dok je Smajić ubilježio 22 nastupa uz tri asistencije na svome kontu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti