Metalleghe na Budućnost bez četvorice prvotimaca

Kartoni kroje sastav lidera 1. lige Federacije

Metalleghe na Budućnost bez četvorice prvotimaca

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea BSI danas su saznali da je Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije naše zemlje prekinuti meč proitv Bratstva registrovala u njihovu korist službenim rezultatom 3:0, te su tako Jajčani i definitivno lider u Prvoj ligi Federacije.

Popularni Kraljevi sada imaju dva boda prednosti u odnosu na Zvijezdu iz Gradačca, a do kraja sezone ostala su četiri kola. 

Već u subotu na Mračaju gostuje Budućnost iz Banovića koja je u prošlom kolu poražena sa 2:0 od Novog Travnika, ali u Jajcu su svjesni da Banovićani znaju biti veoma „tvrd orah“ pa se ne žele unaprijed upisivati tri boda.

Ono što svakako brine šefa stručnog štaba NK Metalleghe BSI Nermina Bašića  jeste to što će njegova momčad u ovom susretu nastupati oslabljena ne igranjem čak četvorice  prvotimaca. 

Zbog povrede susret će propustiti prvi strijelac Jajčana i drugi strijelac lige Amil Dilberović, dok će zbog trećeg žutog kartona u ovom kolu pauzirati  Armin Helvida, Rijad Pljevljak  i Nebojša Popović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Susret između Metalleghea BSI  i Budućnosti igra se u subotu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi