Metalleghe na Jedinstvo bez najboljeg strijelca

Jajčani oslabljeni u Bihaću

Metalleghe na Jedinstvo bez najboljeg strijelca

Samir Mlaćo

Nogometaši jajačkog Metalleghea odmah nakon subotnje pobjede nad kakanjskim Rudarom (1:0) okrenuli su se susretu narednog  kola u kojem će gostovati ekipi Jedinstva iz Bihaća.

Radi se o susretu 22. kola Prve lige Federacije, a Jajčani su svjesni da ih u Bihaću očekuje veoma težak posao, iako Jedinstvo ove sezone pokazuje veoma loše partije.

Tako je bilo i u nedjelju kada su Bišćani gostovali Novom Travniku (2:5), a susret  koji je odigran na stadionu Pirota sa tribina je pratio i šef stručnog štaba NK Metalleghe Nermin Bašić, koji je tako na licu mjesta vidio sve loše tačke tima iz Bihaća.

U Metallegheu vjeruju da mogu do pozitivnog rezultata, ali u korist im ne ide to što će u ovom susretu nastupati oslabljenji  ne igranjem najboljeg strijelca ekipe Amila Dilberovića koji je u duelu protiv Rudara zaradio svoj treći žuti karton. Dilberović je do sada postigao sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tim iz Jajca nakon 21. odigranog kola lider je na tabeli, ali sa samo bodom prednosti u odnosu na gradačačku Zvijezdu koja u ovom kolu gostuje ekipi Rudara iz Kaknja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi