U Francuskoj je odigrana utakmica koja se desi jednom u 100 godina

Teško je sve i opisati

U Francuskoj je odigrana utakmica koja se desi jednom u 100 godina

Haris Zilić

Ono što je večeras viđeno u francuskoj Ligue 2 prepričavat će se dugo.

Duel osmog kola odigrali su Metz i Guingamp, a domaći fudbaleri kao da su krenuli na neki borilački sport.

Glavni sudija Galliouste pokazao je tri crvena kartona, gledaoci su vidjeli devet golova, oštre prekršaja, a jedan je možda i kandidat za najgori faul u sezoni.

[twitter]https://twitter.com/AddihUche/status/1569420190382792704[/twitter]

Krenimo redom.

Da nas očekuje ludnica najavio je Manceau koji postiže autogol već u drugoj minuti za vodstvo Metza od 1:0.

Oglasi

Nakon autogola, stigao je i penal. Gosti su dobili kazneni udarac u osmoj minut, a Liovlant je bio siguran realizator za 1:1.

U desetoj minuti nastavak ludog starta, Jallow je pogodio za 2:1, a isti igrač u 16. minuti pogađa za vodstvo Metza od 3:1 i onda nevjerovatne stvari na terenu.

Kada se činilo da Metz ide krupnim koracima prema trijumfu, kao da su domaći fudbaleri bili mislima negdje drugo. U 31. minuti Kouyate je dobio direktan crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

U prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Guingamp koristi igrača više i Quemper pogađa za 3:2, ali to nije kraj. U sedmoj minuti nadoknade domaći golman Oukidju pravi prekršaj za crveni karton i to je bio penal za goste. Siguran realizator za 3:3 bio je Courtet.

Tako je Metz nakon 3:1 u drugo poluvrijeme ušao sa 3:3 i dva igrača manje.

Oglasi

U 56. minuti treći crveni karton za Metz, ovaj put je Danley dobio zbog naguravanja.

I onda je stigao prekid. Domaći navijači su prekinuli meč nezadovoljni zbog suđenja sudije Pierra Galiousta. Igrači su otišli u svlačionice, a nakon sastanka ekipa i obezbijeđenja, utakmica je nastavljena.

Guingamp koristi prednost od čak tri igrača više u 69. minuti kada Lousierre pogađa za 3:4.

Do kraja utakmice, domaći igrači su nastavili sa grubom igrom, kao da su htjeli na neki drugi način da se završi utakmica, a gosti su gledali da ovaj meč privedu kraju nakon velikog preokreta i nevjerovatnih dešavanja.

Do kraja još dva gola u mreći Metza. Tchimbembe u 85. minuti pogađa za 3:5, a Liovlant u 88. minuti za konačnih 3:6.

Konačan rezultat, Metz - Guingamp 3:6, devet golova, tri crvena kartona, dva penala, autogol, prekid, utakmica koja će se teško ponoviti u fudbalskim okvirima, nevjerovatna noć u Francuskoj.

Top Komentari

MaDaj
Moze mi neko od strane Genija koji su "update" ovu stranicu objasniti zasto 60% komentara nisu vidljivi ? recimo pise da jedan clanak ima 5 komentara, ti kliknes vidljiva samo 2 i slicno ???
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi