Šampionski doček Pjaniću i apsolutna ludnica, ali u kultnom klubu nisu ni svjesni šta im se sprema

Hoće li doživjeti ogromno razočarenje?

Šampionski doček Pjaniću i apsolutna ludnica, ali u kultnom klubu nisu ni svjesni šta im se sprema

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je petak navečer prisustvovao nejverovatnim scenama, a djelić atmosfere je sa stadiona stadiona Saint-Symphorien je na društvenim mrežama podijelio i bh. reprezentativac.

Prije dolaska na reprezentativno okupljanja Pjanić je slobodno vrijeme iskoristio da posjeti Monte Carlo, a u petak navečer je bio tamo gdje je za njega i sve počelo.

Iskusni bh. veznjak je odlučio da posjeti Metz gdje je i prvi put zaigrao seniorski fudbal. Vratio se na mjesto svog početka nakon dugo godina i odmah je donio sreću, barem je tako sinoć izgledalo.

Prije utakmice 33-godišnjak je dobio klupski dres i dočekan je na sjajan način od strane 26.000 navijača i jasno je da nije zaboravljen među publikom kluba starog 92 godine.

Metz je u petak navečer igrao ključni meč za ulazak u Ligue 1 te je poslije drame uspio pobijediti Bastiju sa 3:2.

Oglasi

Poslije meča svi navijači su utrčali na teren i počeo se slaviti povratak u društvo najboljih nakon jedne sezone proveden u Ligue 2.

Nakon što je stigla vijest da je prekinut meč Bordeaux - Rodez pri rezultatu 0:1 poslije napada navijača na igrača gostiju susret je prekinut.

U Metzu je nakon posljednje zvižduka krenulo veliko slavlje, ali daleko od toga da se ovaj klub i zvanično vratio u Ligue 1.

"Nismo na 100 posto, ali jesmo 99 u Ligue 1", objasnio je predsjednik Metza Bernard Serin. "Ne vidim kako bi se mogao promijeniti rezultat na drugom meču. Slavimo, jer mislimo da smo stvarno u Ligue 1 i da zaslužujemo biti u Ligue 1."

Ipak, ukoliko FS Francuske odluči da se utakmica Bordeaux - Rodez ponovi ili nastavi od prekida te domaćin pobijedi Metz će ostati bez Ligue 1. Sve će se znati u narednim danima i ne isključuje se mogućnost da Metz na kraju izvisi.

Inače, ovaj klub možda i nije imao toliko uspjeha na lokalnom i međunardnom nivou, ali je poznat po tome da su u njegovim redovima igrala brojna zvučna imena kao što su Robert Pires, Emmanuel Adebayor, Robert Pires, Franck Ribery, Louis Saha i drugi.

Top Komentari

Chelsea1
Uliziva se, ne bi li mu ovi ponudili ugovor
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi