Busquets se zahvalio bivšim igračima Barcelone, zna se zašto nije spomenuo Miralema Pjanića

Održao govor tokom proslave titule prvaka Španije

Busquets se zahvalio bivšim igračima Barcelone, zna se zašto nije spomenuo Miralema Pjanića

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć poražena na svom stadionu od Real Sociedada (1:2), ali ovaj poraz nije teško pao Kataloncima koji su nakon meča proslavili titulu prvaka Španije. Posljednji trofej u dresu Barce digao je Sergio Busquets koji je održao govor nakon toga, a jedan dio je posebno oduševio mnoge.

Barcelona je nakon godinu dana doživjela prvi poraz na svom stadionu, ali bilo je jasno da ovaj meč rezultatski nije previše bitan za Katalonce koji su još u prošlom kolu osigurali titulu prvaka Španije.

S druge strane gosti iz San Sebastiana su stigli pod imperativom pobjede jer se bore za Ligu prvaka, te su došli do velika tri boda koja bi na kraju mogla biti presudna.

Iako Barcelona nije uspjela da dođe do pobjede na kraju je atmosfera ipak bila slavljenička na tribinama stadiona Camp Nou.

Igračima katalonskog kluba uručen je pehar prvaka Španije, a po posljednji put u dresu Barcelone podigao je Sergio Busquets koji je nedavno potvrdio da će na kraju ove sezone napustiti Blaugranu.

Busquets neće produžiti ugovor u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru i na zalasku iste odlučio je da se okuša u dresu nekog drugog kluba, a kako stvari stoje najvjerovatnije će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oglasi

Barcin kapiten je održao govor pred cijelim stadionom nakon što mu je uručen trofej, a jedan dio posebno je oduševio fudbalsku javnost.

Iskusni veznjak zahvalio se saigračima na odličnoj sezoni i činjenici da se trofej prvaka Španije vratio na Camp Nou. No, nije zaboravio ni igrače koji su počeli sezonu u dresu Barcelone i njima se zahvalio iako su sada članovi nekog drugog kluba.

"Uspjeli smo postati sjajna ekipa s odličnim navijačima. Hvala vam svima. Ova ekipa tek započinje svoju epizodu. Najbolje slijedi. Želim se zahvaliti Hectoru Bellerínu, Pierre-Emericku Aubameyangu, Memphisu Depayu i Gerardu Piqueu. Ovo je i njihova titula", rekao je Busquets.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je sezonu s Barcom počeo i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, ali nakon što je shvatio da baš i nije u Xavijevim planovima odlučio je da napusti katalonski klub i potpiše za Al Sharjah.

Busquets nije spomenuo Pjanića iako je i on bio u klubu na startu sezone jer bh. veznjak nije odigrao ni minute u mečevima La Lige. Kapiten Barce spomenuo je samo igrače koji su imali barem jedan nastup u ovoj sezoni i bili na terenu što se tiče La Lige što za Pjanića nije slučaj.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi