Šok u Francuskoj: Fudbaler Metza usmrtio navijača
FOTO: Ligue 1

Utakmica se pretvorila u tragediju

Šok u Francuskoj: Fudbaler Metza usmrtio navijača

H. Zilić
Teme:

Tragične vijesti stižu iz Francuske. Omladinac Metza usmrtio je navijača na utakmici koja je odigrana u Frankfurtu u sklopu turnir za mlađe kategorije

Francuski mediji su objavili ovu vijest ne navodeći o kojem se fudbaleru radi.

"Mladi 15-godišnji berlinski tinejdžer, kojeg je igrač francuskog kluba Metz teško povrijedio tokom tuče nakon meča na međunarodnom turniru u Frankfurtu, preminuo je, objavila je u srijedu njemačka policija", a prenosi francuski RMC .

Turnir u Frankfurtu je okupio 16 ekipa, bio je Međuanrodnog karaktera na kojem su nastupile omladinske ekipe neki od velikih evropskih klubova.

Fudbaler Metza je trenutno u istražnom zatvoru, a jedine informacije koje su plasirane govore da je riječ od 16-godišnjaku koji je nastupao za kadete Metza.

Oglasi

Ova vijest je zgrozila sve u klubu, ali i francuskom fudbalu.

Do tuče je došlo nakon varnica na terenu i nekoliko psovki koje su došle sa tribina.

Fudbaler Metza je izgubio kontrolu i žestoko se potukao sa navijačem iz Berlina koji je zadobio na kraju povrede kobne po život.

U Metzu su šokirani, a identitet fudbalera pokušat će sačuvati što duže. Uskoro će objaviti i zvanično saopštenje.

Cilj Metza kao kluba je da edukuje mlade fudbalere da razvija njihov vještine, ali i gradi ozibljne ličnosti kroz njihove karijere, tako da ih je ova situacija duboko potresla.

Nekoliko velikih imena je prošlo omladinske kategorije Metza kao što su Sadio Mane ili naš Miralem Pjanić.

Top Komentari

Ajax11
Nije navijača več protivničkog igrača iz ekipe JFC Berlin !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi