Cijeli grad je na nogama, kultni klub ponovo u društvu najboljih
FOTO: FredericChambert Panoramic

Zeleno je ponovo aktuelno

Cijeli grad je na nogama, kultni klub ponovo u društvu najboljih

Haris Zilić

Odigrana je revanš utakmica baraža za popunu francuske Ligue 1, a snage su odmjerili Metz i St. Etienne, prvi meč St. Etienne je dobio rezultatom 2:1, a na kraju današnjeg meča slavio je St. Etienne, tako se kultni francuski klub vratio u društvo najboljih.

Revanš je počeo na čudan način pogotovo po domaću ekipu.

Metz je već u petoj minuti ostao s igračem manje, crveni karton je dobio Diallo, a to kao da je naljutilo domaćine.

U 17. minuti poveli su sa 1:0 golom Camare, a u 25. minuti Mikautadze iz penala pogađa za 2:0 i Metz je tada bio u prednosti.

Do kraja prvog poluvremena Zeleni koriste igrača više i u 35. minuti Petrot pogađa za 2:1 i rezultat prvog poluvremena.

U tom trenutku smo bili na početku jer je i St. Etienne prvi susret baraža dobio rezultatom 2:1.

Oglasi

U drugom poluvremenu uzbuđenje u 64. minuti. Gosti su došli do gola preko Macona, ali nakon VAR-a gol je poništen zbog prekršaja u napadu.

Do kraja je ostalo 2.1, pa je utakmica otišla i produžetke.

Kada se činilo da idemo na penale, St. Etienne u 117. minuti dolazi do 2:2, a strijelac je bio Wadji, a to je ujedno bio pogodak za veliko slavlje Zelenih i povratak u Ligue 1, dok ćemo Metz od naredne sezone gledati u Ligue 2.

Na ulicama St. Etiennea može početi veliko slavlje, navijači su imali dvije teške godine, klubu je prijetio i bankrot, bilo je dosta nesuglasica sa Upravom, a sada se vraćaju tamo gdje im je i mjesto.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Baraž za popunu Ligue 1, revanš utakmica:

Metz - St. Etienne 2:1 (prva utakmica 1:2) - nakon produžetaka 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi