Najgori slavni klub Evrope: Toliko su loši da im navijači mečeve "gledaju" okrenutih leđa

Nalaze se u velikoj krizi

Najgori slavni klub Evrope: Toliko su loši da im navijači mečeve "gledaju" okrenutih leđa

A. Čaušević

Niz slavnih evropskih klubova ove sezone prolazi kroz teške dane, ali vjerovatno niti jedan nije u situaciji kao što je to slučaj sa velikanom koji je svojevremeno fudbalskom svijetu podario trostrukog osvajača Zlatne lopte.

Navijači Saint-Etiennea okrenuli su leđa igračima koji su potonuli nakon još jednog poraza u prvenstvu. Zeleno-bijeli klub jedan je od klubova s ​​najdužom tradicijom u Francuskoj, no u Ligue 2 prolazi pravu dramu.

U prošlom kolu Saint-Etienne je doživio peti uzastopni poraz od Guingampa (1:3) i sada su na osmom mjestu, devet bodova od drugog mjesta koje omogućuje promociju u Ligue 1, jedini cilj kluba nakon ispadanja 2022. godine

Ovaj posljednji glup navijači nisu tolerisali, koji su nakon posljednjeg zvižduka odlučili okrenuti leđa terenu i igračima koji su ih otišli pozdraviti.

Kapetan Anthony Briancon i njegovi saigrači ostali su tako nekoliko trenutaka, pognutih glava, ispred svojih navijača.

Bio je to nešto drugačiji oblik protesta, ali on je onaj koji najviše boli pošto niti jedan fudbaler ne voli kad mu navijači okrenu leđa.

Oglasi

Nakon toga stigla je smjena trenera Laurenta Battlesa koju je najavio izvršni predsjednik Jean-Francois Soucasse i to sat i pol nakon utakmice.

Na njegovo će mjesto na privremenoj osnovi biti Laurent Huard, šef omladinskog sektora kluba.

Saint-Etienne ima uglednu prošlost sa 10 titula u Ligue 1. Treći je klub s najviše trofeja u Francuskoj nakon PSG- i Olympique Marseillea jer u svojoj vitrini trofeja ima i šest francuskih kupova, jedan Liga kup i pet francuskih Superkupova.

Na međunarodnom nivou najbolji rezultat bio je plasman u finale Europskog kupa 1975/1976., izgubljen u Glasgowu od Bayern Minhena

Zeleni se mogu pohvaliti jednim od najboljih omladinskih sektora u zemlji, a u godinama u kojima su čvrsto bili na vrhu francuskog fudbala imali su važne igrače u svom timu.

Neka od imena koja se izdvajaju su Gerard Janvion, Dominique Bathenay, Dominique Rocheteau i Michel Platini koji je tri puta u nizo osvajao Zlatnu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije