Richards otkrio šta najviše boli Džeku kada se spomene Manchester City: "Teško mu je o tome pričati"

Posjetio Dijamanta u Milanu prošle godine

Richards otkrio šta najviše boli Džeku kada se spomene Manchester City: "Teško mu je o tome pričati"

Endin Čaušević

Edin Džeko sinoć je oduševio fudbalsku javnost jer je uspio da zabije gol u polufinalu Lige prvaka protiv Milana i pokaže da iako ima već 37 godina još uvijek nije za penziju. O Džeki se pričalo i popularnoj emiciji CBS-a u kojoj su stručni komentatori Thierry Henry, Jamie Carragger i Micah Richards. Upravo je Richards bio taj koji je pričao o nekadašnjem saigraču i otkrio nekoliko zanimljivih stvari.

Emisija koja se emituje na CBS-u posvećena je Ligi prvaka, a Henry, Carragher i Richards su širom svijeta pokupili simpatije jer su uz voditeljicu Kate Abdo zaista sjajna ekipa koju je uživanje gledati i slušati.

I sinoć su nekadašnji fudbaleri imali zanimljiv nastup, a u emisiji komentarisali su utakmicu Milana i Intera koja je odigrana na San Siru.

Inter je u prvom polufinalnom okršaju slavio sa 2:0 i imao je ulogu gosta, te je već jednom nogom uspio da krene ka velikom finalu. Blistao je posebno Edin Džeko koji se nakon golgeterskog posta vratio u formu, a sinoć je pokazao kakva je klasa.

Iako ima već 37 godina Džeko i dalje igra na vrhunskom nivou, te je čelnicima Intera jasno dao do znanja da s novim ugovorom ne trebaju ništa čekati i da on zaslužuje da ostane na Meazzi barem još jednu sezonu.

Upravo je Džeko bio jedna od tema sinoćnje emisije, a o njemu je posebno govorio Richards koji je dijelio svlačionicu s bh. napadačem u Manchester Cityju. Poručio je da su ostali u kontaktu, te da je posjetio Džeku prošle godine u Milanu.

Oglasi

Kada se god sretnu pričaju o vremenu u Manchester Cityju, a Richards je otkrio šta Džeki najviše smeta kada se spomene klub s Etihada.

"On je briljantan, najdivniji čovjek ikad. Bio sam u Milanu prije nekih 18 mjeseci, pričali smo o dobrim vremenima koje smo imali u Manchester Cityju jer njemu je teško ponekad pričati na tu temu", počeo je Richards i nastavio.

"Kada ljudi pričaju o Manchester Cityju svi pričaju o Agueru, Balotelliju, Tevezu... ali Džeku rijetko ko spomene. No, sjetite se da u onoj čuvenoj zadnjoj utakmici sezone, ok imali smo taj Aguerov gol, ali Džeko je dao jednako važan gol nekoliko minuta prije za 2:2".

"Otišao je u Romu i svi su govorili da je njegovo vrijeme prošlo, a on je tamo zabio hrpu golova. Još uvijek to radi u Interu".

Nakon toga uključio se i Carragher u razgovor koji je pitao Richardsa da li je imao priliku da zaista dobro upozna Džeku dok su zajedno igrali u dresu Cityja.

"Proveli smo dosta vremena na klupi", kroz smijeh je rekao Richards i poručio je da je znao šta svojim pitanjem Carragher želi postići, te je nasmijao sve u studiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Richards je ponikao u Manchester Cityju i za prvi tim debitovao je 2006. godine, a na Etihadu je bio sve do ljeta 2014. godine kada je otišao u Fiorentinu. Nakon toga igrao je u Aston Villi, a penzionisao se 2019. godine iako je imao svega 30 godina.

Ovaj 34-godišnjak sada radi kao stručni komentator na nekoliko engleskih televizija, a pored emisije o Ligi prvaka često komentariše i mečeve Premiershipa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti