Michael Ballack je Nijemcima rekao sve u lice!

Žestoka kritika legendarnog kapitena

Michael Ballack je Nijemcima rekao sve u lice!

Admin Čaušević

Njemačka je po drugi put u nizu nastup na Svjetskom prvenstvo okončala u grupnoj fazi. To je šokirao njemačku javnost, ali i generalno cijeli fudbalski svijet. Među najžešćim kritičarima bio je Michael Ballack.

Uprkos pobjedi nad Kostarikom(4:2) Njemačka se oprostila od Mundijala u Kataru i to zbog senzacionalnog poraza Španije od Japana.

Među najžešćim kritičarima zbog preranog ispadanja našao se Michael Ballack, svojevremeno najbolji njemački fudbaler te kapiten Elfa koji nije štedio aktuelno rukovodstvo DFB-a.

"To se dešava ako ne kritikuješ sam sebe. Stvar je u usklađivanju. Ako ja imam određenu orjentaciju, onda tražim ljude koji su u skladu s tim", kazao je Ballack te nastavio:

"Ne treba se ponoviti greška iz 2018. godine kada se diskutovalo o novom selektoru, a onda je predsjednik Saveza zadržao Joachima Loewa", kazoa je bivši veznjak te otvoreno prozvao Hansija Flicka.

"Nećemo daleko dogurati sa ovimakvim stilom igre, pa i ekipe koje su manje kvalitetne od nas nam zadaju probleme", kazao je Ballack.

Oglasi

Poslije ispadanja sa Mundijala Flick je kazao da ne zna da li će i dalje biti selektor, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će odlučiti rukovodstvo DFB-a.

Mnogi njemački navijači poručili su kako bivšeg trenera više ne žele vidjeti na selektorskoj poziciji, ali to se neće dogoditi, barem sudeći po tome šta je izjavio nakon utakmice s Kostarikom, jer takav scenario nije ni spomenuo.

"ko pogledate utakmice i broj golova, mi smo krivi. Uvjeren sam da smo imali dovoljno šansi protiv Japana u prvom poluvremenu, ali i protiv Španije. Da smo te šanse iskoristili, bila bi druga priča", rekao je Flick, pa nastavio:

"Protiv Španije smo radili veoma dobro, imali smo kompaktnu odbranu, ali morate imati i automatizme, morate da trenirate različite akcije, a mi nismo imali mnogo vremena."

"Vjerujem da za budućnost njemačkog fudbala moramo da radimo drugačije na treninzima. Godinama smo pričali o novim golmanima, novim krilnim bekovima, a ono što je uvijek bilo dobro kod nas je da smo znali da se branimo kako treba."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Potrebne su nam osnove. Španija je veoma dobra u odbrani i fokusiraju se na treniranju mladih igrača. Mislim da će za budućnost i narednih deset godina biti veoma važno fokusirati se na novu generaciju fudbalera", istakao je Flick.

Njemački fudbal prolazi kroz najveću krizu u posljednjih 20-ak godina. Za dvije godine Nijemci su domaćini Evropskog prvenstva i morat će brzo poduzeti nešto da izbjegnu fijasko i novo ispadanje u grupnoj fazi na nekom velikom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije