Enrique je lagao! Evo dokaza da su Španci znali koliko igra Njemačka
Pojavio se video koji dokazuje da su Španci znali koliko Njemačka igra s Kostarikom.

Kamerama slabo šta promakne

Enrique je lagao! Evo dokaza da su Španci znali koliko igra Njemačka

E. Ganibegović

Prava drama odvijala se sinoć u E grupi Mundijala u Kataru. Nakon svega, Luis Enrique je izjavio da nije znao koliko igra Njemačka, ali pojavio se video koji je dokaz suprotnog.

Treće kolo grupe E Svjetskog prvenstva u Kataru sve četiri reprezentacije te grupe dočekale su u nadi da mogu u osminu finala.

Na kraju su se radovali Japanci i Španci, dok kofere za put kući pakuju Nijemci i Kostarikanci i to nakon neočekivanog rezultata.

Naime, Nijemcima je trebala pobjeda protiv Kostarike uz makar remi Španije protiv Japana, no azijska selekcija je slavila s 2:1, a Španija je prošla kao druga iz grupe zbog bolje gol-razlike.

# TIM UTA BOD GR
1. Japan 3 6 4:3
2. Španija 3 4 9:3
3. Njemačka 3 4 6:5
4. Kostarika 3 3 3:11

Španija je tako izbjegla Hrvatsku u osmini finala i potencijalni duel s Brazilom u četvrtfinalu, te je indirektno izbacila i Njemačku, pa mnogi sumnjaju da su iskalkulisali meč i rezultat protiv Japana koji je tako ni kriv ni dužan završio na prvom mjestu ispred dvije velesile.

Nakon utakmice je Luis Enrique rekao da do samog kraja nije znao rezultat na meču Njemačke i Kostarike.

Oglasi

"Naravno da sam se plašio eliminacije, sve sam to vidio u fudbalu. Pokušali smo da iskoristimo šansu, ali je bilo teško naći prostor. Nisam znao rezultat na drugom meču). Nisam znao do kraja. Da sam saznao da smo eliminisani, vjerovatno bih imao srčani udar", rekao je Enrique, ali čini se da je lagao.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video na kojem se vidi kako Koke pokazuje svojim saigračima da je Njemačka povela protiv Kostarike 3:2.

Dva metra od toga bio je i Luis Enrique i nemoguće je da nije znao rezultat. Pomenuti video pogledajte klikom OVDJE

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sami procijenite da li je Enrique govorio istinu, ali, po svemu sudeći, lagao je. 

Španija će u osmini finala igrati protiv Maroka koji je osvojio F grupu, dok Njemačka može početi s pripremama za EURO 2024. godine kojem će biti domaćin. 

Top Komentari

Ecosport
Nebitno totalno, naravno da će kalkulisati. Njemci su mogli izgubiti namjerno kad su vidjeli šta Španci rade, tako da ispadnu i Španci. Ali Njemci se tako ne ponašaju. Bez obzira, slabo su se predstavili i zasluženo idu kući. Hrvatima neće biti lako sa Japanom.
4 1
denimen9
Morata osvaja!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi