Potvrđen odlazak kreatora moćnog Liverpoola: "Bilo mi je veliko zadovoljstvo"
Foto - EPA

Michael Edwards napušta Anfield

Potvrđen odlazak kreatora moćnog Liverpoola: "Bilo mi je veliko zadovoljstvo"

M. Šljivak

Engleski velikan Liverpool potvrdio je danas kako će funkciju sportskog direktora na kraju sezone napustiti Michael Edwards (42).

Nakon 10 godina na Anfieldu ovaj 42-godišnjak je odlučio napustiti klub, a mnogi vjeruju da je upravo on zaslužan za stvaranje moćnog Liverpoola u prethodnim godinama.

Edwards se od Liverpoola i navijača ovog kluba oprostio pismom u kojem ističe veliko zadovoljstvo zbog svega što je napravljeno u prethodnoj deceniji.

"Bila mi je privilegija i imao sam veliku čast raditi u ovim uspješnim vremenima za klub", rekao je Edwards i nastavio je:

"Uvijek je bio plan da ću se zadržati maksimalno 10 godina u klubu. Volio sam raditi ovdje, ali veoma vjerujem u promjene. Mislim da je došlo pravo vrijeme za to. Promijenili smo dosta stvari u proteklom periodu, ali novi ljudi donose nove ideje i nadam se da će izgraditi nešto novo", saopštio je Edwards.

Ulogu sportskog direktora Redsa preuzet će njegov pomoćnik Julian Ward (40), a Edwards već povezuju sa najbogatijim timom svijeta Newcastleom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tokom boravka na Anfieldu Edwards je napravio brojne vrhunske poteze, pa je tako doveo igrače poput Mohameda Salaha, Virgila van Dijka, Alissona, Sadija Manea i mnoge druge.

Mnogi ga smatraju za najboljeg sportskog direktora u svijetu fudbala u ovom trenutku i sigurno da će njegov odlazak imati veliki utjecaj na Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cocca87
nije on zasluzan, nego je kloop zasluzan, zato jer kad je potpisao ugovor morali su mu prepustiti sve transfere, a dok je ovaj bio zaduzen dovodio je joe alena lamberta markovica borinija i ostale promasaje da ne nabrajam.....
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti