Bio je mršavko, postao je "strah i trepet": Bez obzira na sve prijeti mu velika nepravda

Nevjerovatna transformacija

Bio je mršavko, postao je "strah i trepet": Bez obzira na sve prijeti mu velika nepravda

A. Čaušević

Svaki početak je težak posebno za osobe koje promijene kontinent i dođu u potpunu novu sredinu za značajno drugačijim stilom življenja.

Do 2015. godine je bio engima, a trenutno je, mnogi će reći, najbolji fudbaler svijeta jer ono što prikazuje ove sezone ja zaista impresivno.

Mohamed Salah je u Evropu stigao 2012. godine u Bazel. I trebalo mu je poprilično vremena da postane svjetska zvijezda jer angažmani u Chelseaju i Fiorentinu nisu bili previše učinkoviti.

Kada je potpisao za Romu 2015. godine za dvije sezone je pokazao da se radi o unikatnom talentu što su iskoristili u Liverpoolu i doveli su ga za 42 miliona eura u svoje redove.

Salah je na Anfieldu za kratko vrijeme postigao legenda kluba. Osim što je prirodno talentovan, uspio je da zablista i zahvaljujući maksimalnoj posvećenosti i iscrpnoj kontroli svog tijela.

Oglasi

Kada je dolazio na Stari kontinent bio je pravi mršavko, dok je sada postao snagator sposoban da dobija duele za fizički mnogo dominantnijim igračima. Sve to zahvaljujući posebnom režimu.

"Ishrana je vrlo važan dio igre. Pomaže mi da igram bolje, da spavam i da se tijelo brže oporavi. Kako nemam masnoće u tijelu nutrcionist mi kaže da mogu jesti što poželim, isto je i sa pićem", rekao je egipatski as.

Mlijećni proizvodi, sve vrste voća i povrća te piletina su sastavi dijelovi njegove ishrane, a ne krije da često jede i specijalitet zvani kušari koji se pravi od pirinča i makarona te prelivom od paradajza. Također u ovoj hrani ima i luka.

Salah, en un partido de noviembre de 2018 con su selección.

Njegova opsesija je postala i teretana. Ukoliko ne trenira s Liverpoolom onda radi dodatne sesije treninga s tegovima, jogu, plivanje i vježe istezanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, iako dominira u najzahtjevnijoj ligi svijeta te iz susreta u susret obara rekorde prijeti mu velika nepravda pošto ga nema u užem izboru kandidata za Zlatnu loptu gdje najbolje kotiraju Karim Benzema, Lionel Messi i Robert Lewandowski.

Salah je do sada zabio 15 golova u ovoj sezoni, postao je i najbolji afrički strijelac u historiji Premiershipa, međutim nedovoljno jak lobi će prema svemu sudeći Zlatnu loptu usmjeriti u nekom drugom smjeru.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Odličan je bio i u Fiorentini međutim Roma kao bogatija i tim iz vrhu Serije A ga je uzeo za, tada velikih, 20 miliona eura. A što se tiče Čelzija, ogromna greška prodaja Salaha i De Brujna koji su sada najbolji igrači njihovih glavnih konkurenata...
2 0
Klicko
Vala smiješno malo,neki benzema na toj listi a njega nema hahahha.Benzema osvojio bernabeu kup prošle sezone pa moguće radi toga
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi