Igrao je i protiv Messija i protiv Ronalda, ali zna se koga je bilo najteže čuvati

Oduševio ga svojom igrom

Igrao je i protiv Messija i protiv Ronalda, ali zna se koga je bilo najteže čuvati

E. Čaušević

Trent Alexander-Arnold i ove sezone pruža odlične igre u dresu Liverpoola.

Alexander-Arnold već nekoliko sezona ima "zacementirano" mjesto u prvoj postavi Liverpoola, te je jasno da je itekako važan dio ekipe Jurgena Kloppa.

Za mnoge je Alexander-Arnold jedan od najboljih desnih bekova u Evropi u ovom trenutku, te nije jasno kako u reprezentaciji Engleske nema baš takav status kao u Liverpoolu.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 12 nastupa za Redse i već sada ima čak sedam asistencija, te je uspio postići jedan pogodak.

U razgovoru za engleske medije Alexander-Arnold je pričao o svojoj dosadašnjoj karijeri i odgovorio je na pitanje ko je najbolji igrač protiv kojeg je igrao i koga mu je bilo najteže čuvati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Možda je to Kevin de Bruyne kad uzmem u obzir koliko smo puta igrali protiv Manchester Cityja. Ali, ovako na prvu mogu reći da je najbolji protiv kojeg sam igrao Eden Hazard jer ga je skoro nemoguće čuvati. Ima brzinu, tehniku i nevjerovatnu fudbalsku inteligenciju. On je malo ispred De Bruynea", rekao je Alexander-Arnold.

On je imao priliku u karijeri igrati i protiv Lionela Messija kao i Cristiana Ronalda, ali Hazard je od svih njih ostavio najupečatljiviji dojam na njega.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Boga mi si ti skupa sa kolegom Robertsonom na suprotnoj strani najveci krivac sto Liverpoolova odbrana skripi...non stop idu naprijed,a kada se treba vratiti onda neka Van Dijk i Matip sami rjesavaju kontre 4 na 2...
1 9
user1614932756
Sta uradi Eden od svoje karijere,ne mogu se svi snaci u Real Madridu.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi