Liverpool ostaje bez kreatora moćnog tima: Čovjek iz sjene odlazi na kraju sezone
Foto - Liverpool FC

Michael Edwards odlazi sa mjesta sportskog direktora

Liverpool ostaje bez kreatora moćnog tima: Čovjek iz sjene odlazi na kraju sezone

Midhat Šljivak

Sportski direktor Liverpoola Michael Edwards (41) odlučio je napustiti ovu poziciju na kraju sezone.

Ovaj 41-godišnjak koji je od novembra 2016. godine sportski direktor kluba sa Anfielda, odlučio je krenuti dalje i nakon više od 10 godina će napustiti Liverpool.

Edwards je među najzaslužnijim ljudima za povratak Liverpoola na tron engleskog fudbala u 2020. godini. On je zaslužan za gotovo sve transfere u proteklih pet godina i on se smatra kreatorom ekipe.

Michael je završio sve velike poslove Redsa u prethodnim godinama. Doveo je igrače koji su na Anfieldu postali velika imena svjetskog fudbala, a među njima su Mohamed Salah, Virgil Van Dijk, Sadio Mane i mnogi drugi...

Ovaj 41-godišnjak je sam pokušao izgraditi fudbalsku karijeru. Igrao je za Peterbrough, ali se na kraju odlučio da pokuša graditi karijeru sa druge strane terena.

Počeo je u Portsmouthu kao analitičar, zatim je radio sa Harryjem Redknappom u Tottenhamu, da bi 2011. godine dobio šansu za rad u Liverpoolu, a doveo ga je bivši direktor Damien Comolli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ispostavio se kao pravi pogodak za klub. Impresionirao je sve radeći u skauting službi, a od novembra 2016. godine postao je glavni čovjek za transfere i dobio je poziciju sportskog direktora.

Njegov angažman je bio pun pogodak. Edwards je od Liverpoola napravio istinsko čudo i sigurno je da će njegov odlazak teško pasti svima u klubu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi