Engleski klub propustio šansu da potpiše legendu: Nisu mu htjeli dati 60 funti sedmično
Foto - Instagram

Essienu nisu dali traženi novac

Engleski klub propustio šansu da potpiše legendu: Nisu mu htjeli dati 60 funti sedmično

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih afričkih fudbalera u proteklih 20 godina Michael Essien mogao je lako 1999. godine obući dres ekipe Burnleya.

Legendarni veznjak je te godine bio jedan od najboljih fudbalera na Svjetskom prvenstvu do 17 godina na kojem je Gana osvojila treće mjesto.

Nakon SP-a Essien je dobio veliki broj ponuda, a on je otišao na probu u redove Burnleya. Međutim, iako je zadovoljio, klub nije želio da mu da više od 60 funti sedmično i Essien je otišao u Francusku.

Tamo je potpisao za Bastiju, potom je otišao u Lyon gdje je osvojio dvije titula prvaka, a 2005. godine je potpisao za Chelsea u transferu vrijednom 24.4 miliona funti.

Da je klub zaista odbio dati Essienu skromnu platu otkrio je i nekadašnji čelnik kluba Brendan Flood.

"Michael Essien je bio na probi nekoliko dana. Nismo ga potpisali jer je pravilo kluba bilo da ne plaćamo igrača na probi više od 60 funti sedmično".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To mi je bio pravi šamar. Nedostajalo je prave komunikacije i to je spriječilo da se napravi izuzetak od pravila", rekao je Flood.

Essien je devet godina bio pod ugovorom s Chelseajem, igrao je i za Real Madrid, Milan i Panathinaikos, a karijeru je završio 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti