Tužna priča o Essienovom 30. rođendanu: Sve ih je pozvao, a došla samo dvojica prijatelja!

U Realu tada nije bilo dobrih odnosa

Tužna priča o Essienovom 30. rođendanu: Sve ih je pozvao, a došla samo dvojica prijatelja!

E. Škorić

Sezona 2012/13 nije bila baš dobra za Real Madrid. Kraljevi su imali loš početak, a na kraju je titula prvaka Španije pripala Barceloni.

Unatoč tome što je ostao neporažen u posljednjih 16 ligaških utakmica, Real je mogao skupiti 'samo' 85 bodova i završio je nevjerovatnih 15 bodova ispod svog rivala.

Real je iste sezone ispao i u polufinalu Kupa kralja, dok je u finalu Lige prvaka takođe doživio poraz, a jedino što su uspjeli osvojiti bio je španski Superkup.

To jednostavno nije dovoljno dobro za ekipu u kojoj je bilo bezbroj igrača svjetske klase, uključujući Cristiana Ronalda, Sergia Ramosa, Kaku, Karima Benzemu i Luku Modrića.

Mnogi se pitaju šta je to pošlo po zlu, ali većina ih kao najveći problem vidi nedostatak duha pod vodstvom Josea Mourinha, a jedna činjenica možda najbolje oslikava tadašnje stanje u svlačionici giganta iz Madrida.

Naims, 3. decembra 2012. godine tadašnji veznjak Reala Michael Essien slavio je svoj 30. rođendan. Na proslavu je pozvao kompletan tim, ali na kraju su došla samo dvojica prijatelja, odnosno saigrača. Rob Beasley ispričao je priču u knjizi 'Jose Mourinho: Izbliza i osobno'.

Oglasi

"Mourinho je rekao da je Real politički klub sa zaraćenim frakcijama i ispričao mi je priču o Essienu koji je pozvao saigrače na svoj 30. rođendan, ali samo nekoliko ih se pojavilo. Morao je da tješi Essiena, rekavši da to nije ništa lično i da to ne znači da ga igrači ne vole, već su jednostavno imali svoje brige".

Jedini igrači koji su tada ispoštovali Essiena bili su Luka Modrić i Ricardo Carvalho. Njih trojica su se tada zajedno slikala, a na fotografiji je Essien izgledao dobro raspoložen iako je očigledno bilo teško znajući da su mnogi njegovi saigrači odbili da mu uljepšaju rođendansku zabavu.

Essien je u Real te sezone došao na posudbu iz Chelseaja, gdje je ipak ostavio daleko veći trag.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ponikao je u francuskoj Bastiji, igrao u Lyonu, a od 2005. godine postao dio Chelseaja za koji je igrao do 2014. godine. Bio je još član Milana, Panathinaikosa, Persib Bandunga i Sabaila.

Jedan je od najvažnijih nogometaša u historiji Gane, a zanimljivo je da je prošle godine kao trener vodio ekipu Norsjaellanda u Danskoj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KallDrogo
Koji je ovo put da objavljujete ovu pricu? Iskreno?
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti