Michael Essien podržao homoseksualce, pa se pokajao

Bivši veznjak Chelseaja

Michael Essien podržao homoseksualce, pa se pokajao

Edmir Škorić

Bivši veznjak Chelseaja Michael Essien je na Instagramu podržao objavom prava homoseksualaca u Gani, ali ubrzo je istu obrisao.

Ikona Chelseaja i jedna od najvećih legendi ganskog nogometa dobila je salvu uvreda i kritika nakon što je putem Instagrama podržao homoseksualne brakove i prava tih osoba.

U njegovoj zemlji homoseksualnost nije legalna, a 38-godišnji bivši veznjak je napisao: "Gana podržava ravnopravnost. Vidimo vas, podržavamo vas. Naša LGBTQUIA plus zajednica u Gani".

Kada su uslijedili brojni negativni komentari i uvrede, Essien je obrisao objavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Predsjednica Gane Nana Akufo-Addo nedavno je izjavila da istospolni brakovi nikada neće biti dopušteni pod njenim vodstvom.

Top Komentari

ako1986
Samo streljat....FUJ FUJ
5 2
user1583752673
Da nije i on derpe?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi