Zaboravite na famoznu rođendansku proslavu, Essienu se nedavno desila hiljadu puta gora stvar

Baš nema sreće

Zaboravite na famoznu rođendansku proslavu, Essienu se nedavno desila hiljadu puta gora stvar

Admin Čaušević

Michael Essien je svojevremeno bio jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Ljubitelji fudbala ga najviše pamte po igrama u dresu Chelseaja, dok je jedno vrijeme bio član i Real Madrida.

Kada je Essien igrao fudbal igrači nisu bili ni blizu plaćeni kao što je to slučaj dana, posebno se to odnosi na transfere. Kakav je igrač bio svjedoči njegov transfer u Chelsea.

Postao je jedna od najskupljih akvizicija Romana Abramovicha, a na insistiranje tadašnjeg trenera Josea Mourinha plaćen je nevjerovatnih 38 miliona eura.

Zbog svog stila igre nosio je nadimak Bizon, a ostao je upamćen po golu iz čuvene utakmice Chelsea - Barcelona kada je norveški sudija Ovrebo "pogurao" Katalonce do finala Lige prvaka.

Još jedna epizoda obilježila je Essienovu karijeru. Bilo je to za njegov 30. rođendan kada je bio na posubi u Real Madridu iz Chelseaja.

Bio je 3. decembar 2012. godine kada su se na njegovu rođendansku zabavu odazvala samo dvojica igrača i to Roberto Carvalho i Luka Modrić.

Oglasi

Poslije toga je bivšeg reprezentativca Gane utješio Jose Mourinho koji mu je rekao da ostali igrači Reala nisu imali ništa protiv njega, već jednostavno da su imali neke svoje brige i da zato nisu došli.

Više od 10 godina kasnije Essienu se desila još gora stvar. Bilo je to prije nekoliko dana kada je dobio UEFA trenersku licencu.

Proslavljeni fudbaler radi u omladinskim selekcijama danskog kluba Nordsjaelland, a intersantno da se na ceremoniji dodjele pehara nije pojavila čak ni njegova žena.

Oglasi

Essien je već dugo godina u braku sa bivšom misicom Gane Akosuom Puni s kojom ima troje djece, dvojicu dječaka i jednu djevojčicu.

Inače, njihov brak se umalo raspao jer je Essien imao aferu sa afričkom glumicom Princess Shyngle.

Jedna od rijetkih fotografija Essiena sa suprugom 

"Izlazila sam s njim oko godinu. Nisam ni znala da je oženjen. Nije nosio ni prsten, a nema ni zajedničkih fotografija sa suprugom", ispričala je Shyngle koja je bila meta ismijavanja zbog neobičnog struka.

Poslije prekida sa Essienom željna slave i uspjeha Shyngle je hodala polugola u haljini neobičnog dizajna. Bilo je to u septembru 2021. godine, a snimak možete pogledati ovdje.

Tokom igračke karijere fudbaler rođen u Accri je zaradio 40-ak miliona eura. Osvojio je dvocifren broj trofeja, uključujući onaj najvažniji u klupskom fudbalu - Ligu prvaka.

Oglasi