Spektakl na Anfieldu na otvaranju godine - Dva penala, dva poništena i šest priznatih golova!
FOTO: EPA

Sjajna utakmica između Liverpoola i Newcastlea

Spektakl na Anfieldu na otvaranju godine - Dva penala, dva poništena i šest priznatih golova!

Esmer Oštraković

Posljednja utakmica u okivru 20. kola Premiershipa i prva utakmica u ovom takmičenju u 2024. godini ponudila je pravi spektakl. Na Anfieldu su igrali Liverpool i Newcastle, a domaći tim je slavio sa 4:2.

Domaći tim je u ovaj susret ušao kao favorit i sa željom da se odvoji i da sam bude na prvom mjestu na tabeli, što je na kraju i uspio.

Već u 18. minuti viđen je prvi gol. Strijelac je bio Diaz, ali to je bio prvi put na ovom susretu da se uključivao VAR. nakon provjere gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Četiri minute kasnije ponovo je intervenisao VAR, ovaj put kako bi potvrdio da je Diaz fauliran u kaznenom prostoru gostiju.

Sudija je pokazao na bijelu tačku, odgovornost je preuzeo Salah, ali njegov udarac brani Dubravka i ostaje 0:0.

Oglasi

Uspjeli su do kraja prvog poluvremena i gosti postići gol. Strijelac je u 36. minuti bio Burn, ali ponovo se uključio VAR i ponovo je gol poništen.

Drugo poluvrijeme donijelo čak šest golova

Prvi priznati gol na ovoj utakmici viđen je u 49. minuti kada je nakon asistencije Nuneza gol postigao Salah.

Kratko je trajala radost domaćih. Samo pet minuta kasnije Gordon asistira, a stvari na početak vraća Isak.

Neriješeno je bilo sve do 74. minute kada Jones koristi asistenciju Jote i vraća vodstvo na stranu Liverpoola.

Četiri minute kasnije Gakpo pogađa nakon asistencije Salaha i donosi dva gola prednosti svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, tri minute kasnije Botman je smanjio na 3:2 i činilo se da ćemo ući u jako nervoznu završnicu utakmice.

Na sreću domaćih navijača u 86. minuti dosuđen je drugi penal za Liverpool na ovoj utakmici. Ponovo je odgovornost preuzeo Salah, a ovaj put je bio siguran i postavio je konačan rezultat utakmice.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665480772
Razbio ih Liverpool,realno jedva su prosli put dobili Newcastle ali sad su ih razbili,35 suteva(15 u okvir) plus sto su fulili penal,svaka cast
2 0
Ade1
A kakav penal dobise da Bog sacuva pa ovo nema ni na igricama covjek proso golmana da suta na go on pada heheh i ovaj mu svira penal a ja sudjenja mjako moja ali vidim da su se ovdje looserpolovccccciiiiiiiiiii usutili @King_Kenny ali tako je kad mali klub igra onda bude 3 do 5 komentara heheh
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi