Michael Owen: Da sam ja trener Fred više nikada ne bi zaigrao u dresu Manchester Uniteda
Foto: EPA

Legendarni nogometaš ogorčen sinoćnjim potezima

Michael Owen: Da sam ja trener Fred više nikada ne bi zaigrao u dresu Manchester Uniteda

U utakmici 5. kola Lige prvaka PSG je ostvario veoma bitnu pobjedu kod Manchester Uniteda 3:1. Ovom pobjedom United, PSG i Leipzig su izjednačeni u skupini s devet bodova i pitanje prolaska će se odlučivati u posljednjem kolu.

Nedvojbeni tragičar utakmice je Brazilac Fred koji je na startu drugog poluvremena dobio drugi žuti karton i tako ostavio United na cjedilu protiv momčadi koja je prošle sezone igrala finale Lige prvaka. Gosti su to iskoristili i golovima Marquinhosa i Neymara došli u najbolju poziciju uoči posljednjeg kola u kojem dočekuju Basaksehir protiv kojeg su apsolutni favoriti.

Fred je drugi žuti karton dobio zbog prekršaja, a prvi u raspravi s Paredesom kada je trznuo glavom i udario suparnika u glavu. Michael Owen, legendarni engleski nogometaš, smatra da je Fred u toj situaciji trebao odmah dobiti crveni karton.

"To je bio čisti crveni karton. Odrastao čovjek ne smije napraviti takvu glupariju koja dovodi cijeli tim u opasnost. Da sam ja trener i da je to napravio moj nogometaš, taj više nikad ne bi zaigrao. To je jadno. Nije Fred jedini krivac, isto tako moramo kriviti i Solskjaera. On je trener, trebao je brzo reagirati i zamijeniti Freda kad je vidio što bi se moglo dogoditi u nastavku utakmice", rekao je Owen, koji je karijeru završio prije 2013. godine, godinu nakon odlaska iz Uniteda u kojem je proveo tri sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

United će u posljednjem kolu bez Freda loviti remi u Leipzigu za prolazak skupine.

Top Komentari

Hakkinen
Fred po meni definitivno nije igrač za MU.
3 2
dinass
Jasta, vidjelo se da je nervozan i leti ko muha bez glave
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi