Michael Owen izabrao tri najbolja napadača u historiji Premiershipa

Nekadašnji as Liverpoola i Manchester Uniteda

Michael Owen izabrao tri najbolja napadača u historiji Premiershipa

Admin Čaušević

Michael Owen je potpunu igračku afiramciju doživio u Liverpoolu, dok je prvak Engleske bio sa Manchester Unitedom. 

U razgovoru za BBC Radio 5 Owen je izabrao trojicu najboljih napadača u historiji Premiershipa. Kada su u pitanju prva dva mjesta nekadašnji dobitnik Zlatne lopte nije imao dileme.

"Rekao bih da su Alan Shearer i Thierry Henri najbolja dvojica. A zatim, što se tiče kvaliteta i igrača kojeg sam uživao gledati, mislim da je Luis Suarez u Liverpoolu bio sa druge planete."

"Surez je u moja top 3 napadača, ali mislim da su Shearer i Henry iznad svih ostalih", kazao je Owen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Statistički podaci idu u korist bivšeg reprezentativca Engleske. Shearer je sa 260 golova najbolji strijelac u hisotriji takmičenja, dok je Henry sa 175 pogodaka najveći Topnik u historiji Arsenala i jedan je od najpopularnijih na međunardnoj sceni.

Što se tiče Suareza, Urugvacaj je u Premiershipu odigrao samo četiri sezone. Kao vođa navale Redsa uspio je zabiti 82 gola na 133 utakmice. Najveći domet mu je drugo mjesto 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi