Je li i drugi žrijeb Lige prvaka namješten? Legenda je mislila da jeste...

Izblamirao se

Je li i drugi žrijeb Lige prvaka namješten? Legenda je mislila da jeste...

A. Čaušević

Žrijeb osmine finala Lige prvaka je donio dosta kontroverzi.

Prvi žrijeb donio nekoliko greška, UEFA tvrdi da je grešku napravio kompjuter pa je tako Manchester United nehotice izvučen da igra protiv Villarreala s kojim se susreto već u grupnoj fazi.

Tako Unitedova kuglica nije spojena s onom Atletico Madrida, već je umjesto toga izabran Liverpool, a na kraju su Crveni đavoli za rivala dobili PSG.

Nakon ustanovljenje greške napravljen je novi žrijeb, a legendarni Michael Owen je pomislio da je napravljen novi skandal.

Naime, kada je izvučen Villarreal iz UEFA-e su napomenuli da španski tim ne može igrati protiv Liverpoola, već da to mora biti Juventus.

Owen je bio ubijeđen da se desila greška...

Oglasi

"Mislim da je pogrešno", rekao je Owen. "Ne znam zašto, ali je na kraju Liverpool mogao igrati samo protiv jednog tima.

Nakon nekoliko minuta panike otkriveno je da Liverpool nije mogao igrati protiv Villarreala jer Inter nije mogao igrati protiv Reala (ista grupa) i Juventusa (ista država).

Podsjećanja radi, žrijeb parova izgleda ovako:

Salzburg - Bayern

Oglasi

Sporting - Manchester City

Benfica - Ajax

Chelsea - Lille

Atletico Madrid - Manchester United

Villarreal - Juventus

Inter - Liverpool

PSG - Real Madrid

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se 15. i 16. te 22. i 23. februrara. Revanš susreti su na programu tri sedmice nakon odigravanja prvog susreta.

Top Komentari

SeoRusilac
Owen budaletina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi