Platini se na velika vrata vraća u nogomet, ova ponuda se ne odbija!

Iza sebe ima nekoliko afera, ali ga opet mnogo poštuju

Platini se na velika vrata vraća u nogomet, ova ponuda se ne odbija!

S. Mlaćo
U Francuskom nogometu mnogo bure u posljednje vrijeme. Nakon što ova selekcija nije osvojila trofej u Kataru, došlo je do bure u Nogometnom savezu i ceh je platio dosadašnji predsjednik Noel La Graet.

Na njegovo mjesto mogao bi doći legendarni Michel Platini, a francuski mediji prenose da je predsjednikom ove zemlje Emmanuel Macron ponudio mjesto Platiniju i da se očekuje njegov što skoriji odgovor.

Podsjetimo, La Graet je nedavno kazao da neće razgovarati sa Zinedinom Zidaneom oko pozicije selektora te da ga nije briga za njega. Dobio je brojne kritike i jasno je postalo da će on uskoro postati 'bivši'.

Prilikom gostovanja kod francuskih medija, predsjednik francuskog saveza Noel Le Graet dobio je pitanje upravo o tome da Zidane možda preuzme Brazil, te da je čekao poziv iz svoje zemlje.

Odgovor Le Graeta bio je zaista žestok.

Oglasi

"Nemam ništa da kažem, neka ide gdje god hoće. U klub ili reprezentaciju, to me ne zanima niti malo. Da li me je pokušao nazvati? Naravno da nije, ne bi mu se čak ni javio", rekao je Le Graet.

Javnost je zgrožena riječima Le Graeta, a na sve je odmah odgovorio i najbolji francuski nogometaš Kylian Mbappe.

On je na svom Twitter nalogu tada odlučio odgovoriti predsjedniku saveza.

"Zidane je Francuska, mi ne pokazujemo takvo nepoštovanje prema našim legendama", napisao je Mbappe.

La Graet je brzo napustio funkciju, a sada se čeka odgovor Platinija koji iza sebe ima buran period. Bio je optužen za seksualno uznemirivanje, ali je odbacio optužbe. Nakon toga u Švicarskoj mu se sudilo za prevaru, no oslobođen je svih optužbi. Tada je kazao da se više ne vidi u nogometu, no jasno je da se odluka može brzo promijeniti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Platini je bio prvi čovjek UEFA-e i dobio je optužbe zbog toga što je Katar dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva koje je odigrano krajem prošle godine.

Platini je optužen da je bio jedan od ključnih ljudi u svemu tome, te jedan od najzaslužniji što je Katar na kraju dobio organizaciju Svjetskog prvenstva. Mnogi su mišljenja da je bilo dosta manipulacija u tim izboru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi