Još jedna francuska zvijezda objavila kraj reprezentativne karijere: "Bilo je to duboko u meni"

Lloris povukao potez

Još jedna francuska zvijezda objavila kraj reprezentativne karijere: "Bilo je to duboko u meni"

E. Škorić

Golman Tottenhama Hugo Lloris je u intervjuu za francuski L'Equipe saopštio da više neće braniti za Francusku.

Sada već bivši kapiten francuske reprezentacije odkuku o povlačenju donosi nepunih mjesec dana nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje je Francuska u finalu izgubila od Argentine.

Nakon rekordnih 145 nastupa, Lloris je poručio da je došlo vrijeme za kraj. "Bilo je to nešto što je neko vrijeme bilo duboko u meni", kazao je 36-godišnji golman.

Od 2011. godine je bio kapiten Francuske, ukupno je 14 godina bio član nacionalnog tima i srušio je sve rekorde. Ima najviše nastupa od svih Francuza, tir više od Liliana Thurama (142). Rekorder je i po tome što je najviše puta nosio kapitensku traku - na čak 123 utakmice.

S Francuskom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Nastupao je ukupno na četiri Mundijala i na tri evropska prvenstva. Prvi nastup imao je u novembru 2008. protiv Urugvaja.

"Postoji negdje primopredaja koja se dogodila s generacijom koja dolazi u posljednjoj fazi i novom generacijom igrača, predvođenih Kylianom Mbappeom koji je pokazao snažno vodstvo na ovom turniru", rekao je Lloris.

Didier Deschamps je ranije ostao i bez Karima Benzeme, koji se također odlučio oprostiti, pa će selektor Francuske morati da pronađe novog kapitena.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Lloris je spomenuo da u Francuskoj ne treba da brinu za budućnost na golu, pokazavši prstom na Mikea Maignana, sjajnog golmana Milana, kojeg smatra dugogodišnjem rješenjem između stativa.

Lloris će se sada u potpunosti fokusirati na Tottenham, dok će od marta utakmice Francuske gledati kao najveći navijač sa tribina ili putem malih ekrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti