Predsjednik Francuskog fudbalskog saveza izvrijeđao Zidanea, a onda mu je Mbappe očitao lekciju!

Pravi "rat" u Francuskoj

Predsjednik Francuskog fudbalskog saveza izvrijeđao Zidanea, a onda mu je Mbappe očitao lekciju!

E. Oštraković

Nakon što je Francuska poražena u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine, očekivalo se da Didier Deschamps neće ostati selektor ove reprezentacije.

Naravno najviše se to očekivalo zbog situacije sa Karimom Benzemom kojeg Deschamps ne voli, te zbog toga Benzema nije igrao na Mundijalu.

Obzirom da se očekivalo da će Deschamps napustiti reprezentaciju, tačnije da neće produžiti ugovor, te da će na njegovo mjesto doći Zidane, Benzema je odlučio da se penzioniše od reprezentativnog nogometa.

Plan je bio takav da kada Zidane dođe na klupu reprezentacije vrati Benzemu, te da svi onda budu sretni i zadovoljni, ali sve se izjalovilo.

Prvo je Deschamps iznenadio sve i odlučio je da ostane na selektorskoj poziciji, a to je prihvatio francuski savez.

Zidane je tako ostao bez posla kojem se nadao, a poslije toga su se pojavile špekulacije da ima ponudu da preuzme reprezentaciju Brazila.

Oglasi

Prilikom gostovanja kod francuskih medija, predsjednik francukog saveza Noel Le Graet dobio je pitanje upravo o tome da Zidane možda preuzme Brazil, te da je čekao poziv iz svoje zemlje.

Odgovor Le Graeta bio je zaista žestok.

"Nemam ništa da kažem, neka ide gdje god hoće. U klub ili reprezentaciju, to me ne zanima niti malo. Da li me je pokušao nazvati? Naravno da nije, ne bi mu se čak ni javio", rekao je Le Graet.

Javnost je zgrožena riječima Le Graeta, a na sve je odmah odgovorio i najbolji francuski nogometaš Kylian Mbappe.

On je na svom Twitter nalogu odlučio odgovoriti predsjedniku saveza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Zidane je Francuska, mi ne pokazujemo takvo nepoštovanje prema našim legendama", napisao je Mbappe.

Top Komentari

K79
tipični francuski rasista koji i drži deshampa a poznato je da obojica ne podnose Benzemu a Benzema vraćen u reprezentaciju pred euro na lično insistiranje Macrona a ova dvojica samo čekali priliku da ga se riješe
6 0
Chesa
Što će te zvati ako mu se nećeš javiti. Koji matori glupan.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi