Krenuo je na najbolje, kazna za predsjednika FS Francuske odmah stigla!

Suspendovan je

Krenuo je na najbolje, kazna za predsjednika FS Francuske odmah stigla!

E. Ganibegović

Noel Le Graet je proteklih dana u centru dva skandala. U oba slučaja je negativac u pričama s najvećim francuskim fudbalerom svih vremena, te s jednom od najboljih francuskih fudbalerki, a danas je saznao svoju kaznu.

Sve je počelo šokantnom rečenicom Noela Le Graeta kada mu je rečeno da bi Zidane želio u reprezentaciju Brazila, s obzirom na to da ga nije kontaktirala reprezentacija Francuske koju toliko voli.

"Zidane u reprezentaciji Brazila? Baš me briga. Može da radi šta hoće, bilo da pričamo o klubu ili reprezentaciji. Baš me briga. Je li pokušao da me pozove? Definitivno ne. Ne bih ni odgovorio", rekao je Le Graet.

Osude su stizale sa svih strana, pa čak i od najboljeg francuskog fudbalera u ovom momentu, Kyliana Mbappea. Predsjednik se izvinuo, ali bez efekta je to bilo.

Kao da to nije bilo dovoljno, za seksualno uznemiravanje ga je optužila Sonie Souid, najbolja francuska fudbalerka.

U intervjuu koji su objavili L'Equipe i BFMTV, otkrila je epizodu iz 2014. godine kada ju je predsjednik FFF-a pozvao u svoj dom na navodni poslovni sastanak. Prema njenim riječima, on je imao druge planove.

Oglasi

"Kad sam stigla, vidjela sam dvije čaše šampanjca na stolu. Čekala sam Brigitte Henriques, ali ona nije došla. Rekao je: 'Znaš, ona nam ne treba. Ako smo dovoljno blizu, mogu ispuniti vaše želje'.

Nisam dirala čašu, plašila sam se daje možda nešto stavio, čula sam mnogo priča.

Za mene je bio veliki šamar kada sam vidjela da me predsjednik Saveza vidi kao objekat. Bila sam veoma razočarana. On bi trebao biti primjer", rekla je, između ostalog, Sonia Souid.

Sada je saznao svoju kaznu - suspendovan je. Nakon sastanka koji je održan u jutros, odlučeno je da se Noel le Graet povuče sa dužnosti predsjednika Francuske fudbalske federacije, piše L'Equipe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, nakon sastanka, s funkcije je suspendovana i generalna direktorica Noel le Graeta Florence Hardouin.

Privremeno će funkciju predsjednika obavljati Philippe Diallo, koji je ranije bio na poziciji potpredsjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi