Sinoć kasno mu propao transfer, ali već jutros Batshuayi ima novi klub

Potpisat će za Fener

Sinoć kasno mu propao transfer, ali već jutros Batshuayi ima novi klub

E. Škorić

Iako je trebao da potpiše za Nottingham Forrest, Michy Batshuayi je na kraju završio u Turskoj.

Belgijski napadač (28) ima ugovor s Chelseajem do ljeta 2023. godine, ali se u posljednji čas rješavalo pitanje njegove budućnosti.

Bivši igrač Marseillea nije se naigrao u Chelseaju, koji ga je slao na razne posudbe proteklih sezona. Sada je bio plan da ponovo ode iz Londona i praktično je bio dogovoren transfer u Nottingham Forest, ali je sve propalo u posljednjim minutama transfernog roka.

Čelnici Chelseaja i Nottinghama su sve dogovorili i činilo se da Batshuayi ide sigurno u ovaj klub, ali nakon ponoći potvrđeno je da od toga na kraju neće biti ništa.

Naime, klubovi nisu na vrijeme poslali papirologiju oko ovog transfera i na kraju čelnici Premiershipa nisu imali sve uslove da ozvaniče transfer Belgijanca prije završetka prijelaznog roka.

Međutim, Batshuayi je i pored toga uspio da se spasi. Dogovoren je transfer u redove Fenerbahčea, a njegova sreća je što u Turskoj transferi vrijede do 8. septembra.

I u nekim drugim zemljama još uvijek je na snazi prijelazni rok. U Belgiji će trajati do 6. septembra, a u Češkoj, poput Turske, do 8. septembra. Portugal i Grčka također su otvoreni i traju čak do 22. septembra.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Batshuayi je još 2016. za 40 miliona eura stigao iz Marseillea u Chelsea, a onda redom išao na posudbe u Borussiju Dortmund, Valenciju, Crystal Palace i Bešiktaš, za koji je igrao prošle sezone.

Samo je sada pitanje kako će reagovati navijači Bešiktaša jer je odlučio da zaigra u redovima ljutog gradskog rivala Fenera?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi