Mićić: Nećemo se predati, tražimo još po jednog igrača u svakoj liniji
(Foto: OFK Sloga GC) Sloga iz Gornjeg Crnjelova je prvi dio sezone završila na drugom mjestu tabele sa tri boda zaostatka za Borcem

Trener OFK Sloga zadovoljan prvim dijelom sezone

Mićić: Nećemo se predati, tražimo još po jednog igrača u svakoj liniji

Prvio dio sezone Prve lige RS je završen, klubovi su otišli na pauze, a stanje na tabeli obećava zanimljivu borbu i na proljeće.

Za mnoge je sjajan start sezone Sloge iz Gornjeg Crnjelova bio šokantan, ali dobre igre ove ekipe nikako nisu bili iznenađenje za ljude u klubu koji su sa visokim ambicijama dočekali sezonu 2018/2019.

Sloga je prvu polusezonu okončala remijem u Zvorniku sa tamošnjom Drinom i na pauzu otišla kao drugoplasirana ekipa Prve lige RS sa 38 bodova na svom kontu.

"Zadovoljni smo prvim dijelom sezone, smatram da smo odradili dobar posao. I prije početka sezone imali smo taj neki cilj da budemo u samom vrhu. Znali smo da je tu Borac možda i prvi favorit za prvo mjestu, ali i mi smo tu - rame uz rame sa njima", istakao je za SportSport.ba trener Sloge Dragan Mićić.

Da li se u Gornjem Crnjelovu razmišlja o pojačanjima za drugi dio sezone?

"Biće, biće sigurno pojačanja. Planiramo da se pojačamo da nastavak takmičenja. Treba nam u svakoj liniji još po jedan igrač, ali kvalitetan igrač, a ne samo da dovedemo nekoga da pravi konkurenciju. Trebaju nam igrači koji će svojim kvalitetom napraviti razliku."

Osigurani svi uslovi za kvalitetne pripreme OFK Sloga

Ekipa Sloge će pauzu iskoristiti i kako bi u Antaliji obavila kvalitetne pripreme, što je samo pokazatelj da se u ovom klubu ozbiljno radi.

"U suštini, mi ćemo polovinom januara napraviti, da tako kažem, našu bazu i početi sa pripremama. Potom idemo u Tursku gdje ćemo svakako maksimalno iskoristiti dobre terene i sve što ćemo tamo imati da se što bolje uigramo... Predsjednik Zlatko Krbanjević nam je zaista omogućio sve uslove da se na miru pripremamo i imamo sve uslove za kvalitetan rad", istakao je Mićić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Između prvoplasiranog Borca i drugoplasirane Sloge su tri boda razlike i jasno je da će se ekipa iz Gornjeg Crnjelova do kraja boriti za prvo mjesto.

"Mi se sigurno nećemo predavati. Pokušat ćemo da budemo prvi na kraju. Dosta je još bodova u igru, a do kraja sezone ćemo sigurno još tri puta igrati sa Borcem, sve je otvoreno. Jeste da oni imaju tu prednost od tri boda, ali mislim da im ona ne garantuje miran nastavak takmičenja", poručio je šef struke Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi