Nastavlja se prelijepa priča u FA Cupu, prekrižen je još jedan "bogataš"

Neopisiva radost

Nastavlja se prelijepa priča u FA Cupu, prekrižen je još jedan "bogataš"

A. Čaušević

Engleski FA Cup je vrlo vjerovatno najzanimljivije kup takmičenje na svijetu. 

Prepoznatljivo je po tome da manji klubovi izbacuju veće što je i najveća draž fudbalske igre.

Svoju prelijepu priču nastavio je da piše Middlesbrough. Član Championshipa je nakon izbacivanja Manchester Uniteda prekrižio još jednog "bogataša."

Middlesbrough je bio domaćin Tottenhamu i poslije 120 minuta uspio je pobijediti sa minimalnih 1:0. Gol pogledajte ovdje.

Gol odluke je postginut u 107. minuti kada je pogodio 19-godišnji Joshua Coburn za neopisivu radost svih na Riversideu, osim predstavnika Tottenhama.

Inače, ispadanje od Middlesbrougha znači da će Tottenham i 14 sezonu u nizu ostati bez trofeja što je zaista poražavajući podatak.

Ranije je plasman u četvrtfinale bez problema obezbijedio Manchester City koji je s 0:2 pobijedio Peterborough, dok je Crystal Palace sa 2:1 izbacio Stoke za kojeg je posljednjih 10-ak minuta igrao Mario Vrančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi