Conte kakvog nismo vidjeli ranije: "Previše sam pošten da bih na ovaj način zarađivao platu"
Foto - EPA

Ne želi zatvoriti oči pred realnošću

Conte kakvog nismo vidjeli ranije: "Previše sam pošten da bih na ovaj način zarađivao platu"

M. Šljivak

Ekipa Tottenhama mijenja menadžere, ali niko od njih nakon Mauricija Pochettina ne može napraviti ozbiljan rezultat.

Rukovodstvo tima pokušalo je s Joseom Mourinhom i Nunom Espiritom Santom. Obojica su dobila otkaz, a stigao je Antonio Conte.

Međutim, Spursi i s čuvenim italijanskim trenerom igraju veoma promjenjivo. Prošle sedmice su hladnokrvno dobili aktuelnog prvaka Manchester City, a jučer su poraženi od ekipe koja se bori za opstanak - Burnleya.

Nakon ovog poraza Antonio Conte želi razgovor s rukovodstvom kluba i neće biti iznenađenje ako napusti menadžersku poziciju.

"Moram razgovarati s klubom. Previše sam pošten da bih samo zažmirio na sve i nastavio ovako, pritom uzimajući platu", rekao je Conte i nastavio je:

"Želim da prezmem odgovornost. Spreman sam na svaku odluku jer želim pomoći klubu. Četiri poraza u posljednjih pet utakmica je nešto što mi se prvi put dešava u životu. Ovo je neprihvatljivo."

Ističe kako je došao do pomogne, ali da očito nešto ne štima.

"Pokušao sam pomoći timu da napreduje, ali kao da u ovom trenutku nisam dovoljno dobar za to. Pokušavam sve kako bih promijenio situaciju, ali ništa se ne mijenja. Neki pričaju o borbi za četvrto mjesto, a realnost iz posljednjih pet utakmica je da se moramo čuvati da ne ispadnemo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je istina. Ovo je realnost i kada se ovakve stvari dešavaju, vjerovatno nešto nije u redu. Previše sam pošten da bih zažmirio na sve i govorio da je sve u redu samo da bih zaradio platu. Želim napraviti iskorak s klubom", rekao je Conte.

Tottenham je trenutno na osmom mjestu Premier lige s 39 osvojenih bodova.

Top Komentari

King_Kenny
...svaka cast,tako govori pravi trener,a ne da ceka otkaz kako bi uzeo masnu otpremninu...Tottenham je prosjecna ekipa iako imaju par vrhunskih igraca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi