Leeds United je u pravoj nevolji: Tottenham im je priredio novu katastrofu

Pobjeda Spursa

Leeds United je u pravoj nevolji: Tottenham im je priredio novu katastrofu

Midhat Šljivak

Leeds United je na Elland Roadu u 27. kolu engleske Premier lige poražen od Tottenhama s 4:0.

Nakon debakla od Liverpoola tim Marcela Bielse je danas ponovo razočarao i Leedsu slijedi teška borba za opstanak u ligi.

Do vodstva su gosti iz Londona stigli u 10. minuti. Sjajnu akciju završio je Matt Doherty za prednost od 1:0.

Pet minuta kasnije bilo je 2:0. Doherty je ovog puta asitirao, a pogodio je Dejan Kuluševski.

Tačka na ovaj meč stavljena je već u 27. minuti. Hojberg fenomenalnom asistencijom pronalazi Harryja Kanea, a ovaj postiže pogodak za 3:0.

Razlika u korist Tottenhama je mogla biti i veća u tim trenucima. Srećom po Leeds Spursi su propustili dosta prilika, ali u 86. minuti stigao je četvrti gol. Son je pogodio na asistenciju Kanea za 4:0.

Tottenham je ovom pobjedom ostao u trci za Ligu prvaka, a Leedsu predstoji teška borba za opstanak i ne piše im se dobro ako ovako nastave.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 27. kolo:

Leeds - Tottenham 0:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi