Middlesbrough u kupovini: Pojačanje dolazi iz Reala?

Boro zaradio 170 miliona eura

Middlesbrough u kupovini: Pojačanje dolazi iz Reala?

Middlesbrough nakon sedam godina nastupanja u Championshipu uspio se vratiti u društvo najboljih. 

Klub kojeg od 2013. godine vodi španski stručnjak Aitor Karanka ulaskom u Premiership je zaradio vrtoglavih 170 miliona eura i u ljetnom prijelaznom roku je spreman trošiti kako bi se mogao nositi sa mnogo većim klubovima u prvenstvu. 

U medijima se u posljednje vrijeme nekoliko zvučnih imena dovodi u vezu sa Middlesbroughom, a britanski mediji pišu da je za sada najbliži dolasku na Riverside iskusni 33-godišnji odbrambeni fudbaler Alvaro Arbeloa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arbeloa i trener Karanka su u vrlo dobrim odnosima, a Englezi bi Španca mogli dovesti besplatno obzirom da mu je istekao ugovor sa Realom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi