Mido savjetuje Fudbalski savez Engleske: Mourinha imenujte za selektora
FOTO - EPA

Mido savjetuje Fudbalski savez Engleske: Mourinha imenujte za selektora

Adnan Beganović

Porazom od Belgije reprezentacija Engleske izgubila je sve šanse da u svojoj grupi takmičenje u Ligi nacija okonča na prvom mjestu.

Razočarani su navijači, ali i engleski mediji, a nekada sjajni egipatski napadač Mido, smatra da Gareth Southgate ne može voditi reprezentaciju.

"Engleska treba pravog trenera. Sa Garethom gube vrijeme. Da, u medijima uvijeg govori korektno, pa zbog toga i dugo radi, ali vjerujte svaki put kada pođe nešto po zlu, on se spotakne. Sjećam se da se u Middlesbroughu nasmrt bojao dok smo se borili za ostanak u eliti. Da, bio mu je to prvi posao, ali te stvari se nikad ne mijenjau. Ako se bojite poraza, uvijek ćete se bojati, a igrači to osjećaju", rekao je Mido.

Egipatski napadač predložio je Fudbalskom savezu Engleske da Josea Mourinha imenuje za selektora.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Moj savjet Fudbalskom savezu je da pozovu Mourinha za selektora, a Southgatea za šefa Saveza. Oni su savršeni za te pozicije", zaključio je Mido.

Top Komentari

dinass
Imali su vev Svengorana Eriksona sto ce im jos jedan?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi