Mihajlović: Bio bih precizan da sam gađao sudiju

Trener Milana nakon remija

Mihajlović: Bio bih precizan da sam gađao sudiju

Fudbaleri Milana nisu bili na nivou u sinoćnjoj utakmici s Atalantom, a sa tim se složio i Siniša Mihajlović. 

Nekadašnji selektor srbijanske reprezentacije smatra da njegovi izabranici nisu ličili na one igrače koji su u prošlom kolu pobijediti Lazio rezultatom 3:1.

"Sretni smo što smo uopšte osvojili bod u utakmici protiv Atalante. Nismo bili isti tim koji je dobio Lazio u prošlom kolu i to je jedini razlog zbog kojeg nismo pobijedili. Atalanta je zaslužila više od boda", istaknuo je Mihajlović.

Mihajlović je dvije minute prije kraja utakmice isključen zbog prigovaranja sudiji i šutiranja flašice sa vodom.

"Pogriješio sam što sam to učinio, ali sam jednostavno bio iznerviran predstavom svojih igrača. Nije me iznervirao sudija. Da sam htio da ga pogodim flašicom, vjerovatno bih bio precizan", zaključio je Mihajlović.

Na kraju razgovora za italijanske medije nije želio da traži izgovore u nedostatku povrijeđenih igrača.

"Ne želim da tražim izgovore, ali nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača. Kada ne pobijediš, bitno je da ne izgubiš. Reprezentativna pauza će nam pomoćni da se neki povrijeđeni igrači oporave i da povratimo psihičku i fizičku energiju koju smo potrošili tijekom teškog perioda."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Milan se trenutno nalazi na petom mjestu sa 20 osvojenih bodova, dok je Atalanta na osmoj poiciji sa dva manje. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.