Mihajlović: Džeki i Icardiju je lakše nego Belottiju

Miha pred duel s Interom

Mihajlović: Džeki i Icardiju je lakše nego Belottiju

E. Škorić

Srbijanski trener na klupi Torina Siniša Mihajlović hvalio je svog napadača Andreu Belottija.

Torino sutra dočekuje Inter, a Belotti će bez dileme biti prva napadačka opcija Torineza, dok će na drugoj strani prijetiti Mauro Icardi.

Ono što je zanimljivo, Belotti je sa 22 pogotka prvi strijelac Serije A, dok Džeko i Icardi imaju po 20 golova.

"Icardi i Džeko igraju u takvim timovima i njima je lakše postizati golove. Ipak, Belotti ima sve što je potrebno da bude prvi strijelac lige. Sada je najbolji u Italiji, a mogao bi biti i u Evropi", kazao je Mihajlović, koji kaže da nikada ne bi mijenjao italijanskog napadača za Icardija.

"Ne očekujete valjda da će vam neki trener reći kako želi zamijeniti svog igrača? Naravno da ne želim mijenjati Belottija. Belotti je sa svim svojim karakteristikama savršen za ovaj tim. No, jasno, najbolje bi bilo imati obojicu", dodao je Mihajlović.

Novinari su primijetili da Miha na presici jedva govori od promuklosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam bolestan, ali sam ljut na sebe i igrače. I u posljednjih nekoliko dana sam vrištao, tako da mi je otišao glas", dodao je Mihajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi